ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοφιλής καταδυτικός τουριστικός προορισμός η Πάφος με 40 σημεία κατάδυσης

Η Επαρχία με τις καταγάλανες και πεντακάθαρες θάλασσες, το μεγάλο μήκος ακτής που απλώνεται πέραν των 100 χιλιόμετρων από τα Κούκλια μέχρι τον Πωμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δύο μορφές τουρισμού, με ιδιαίτερη σημασία για την Πάφο και με αρκετά περιθώρια ανάπτυξης, αποτελούν τόσο ο παράκτιος όσο και ο καταδυτικός τουρισμός, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου (ΕΤΑΠ) Νάσο Χατζηγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η επαρχία Πάφου ως προορισμός βραβευμένος για την ποιότητα των ακτών (Quality Coast Gold Award»), προορισμός με 18 παραλίες με Γαλάζια σημαία, 40 σημεία κατάδυσης, το μοναδικό Snorkelling Park – Θαλάσσιο πάρκο στην Κύπρο για ελευθέρα κατάδυση, η κατάταξη της Κύπρου στην πρώτη θέση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υψηλότερη ποιότητα νερών κολύμβησης για το 2019, η ένταξη της Πάφου στον κατάλογο των «Top 100 Green Destinations» από το 2017 μέχρι σήμερα αλλά και η μοναδικής ομορφιάς ακτογραμμή ολόκληρης της Επαρχίας δίκαια δίνουν τα εχέγγυα για να επιδιώξει περαιτέρω ανάδειξη της ως δημοφιλής παράκτιος και καταδυτικός τουριστικός προορισμός.

Η Επαρχία Πάφου συνέχισε, με τις καταγάλανες και πεντακάθαρες θάλασσες, το μεγάλο μήκος ακτής που απλώνεται πέραν των 100 χιλιόμετρων από τα Κούκλια μέχρι τον Πωμό, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο πανέμορφος συνδυασμός βουνού και θάλασσας, οι ικανοποιητικές υποδομές κ.α αποτελούν ιδανικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των μορφών αυτών του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου στη Πάφο απονεμήθηκαν 18 Γαλάζιες σημαίες σε ολόκληρη την επαρχία και παράλληλα εξασφάλισε διεθνή διάκριση, του «Quality Coast Gold Award», ως Αειφόρος Παράκτιος Τουριστικός προορισμός για το 2018 -2019. Βάσει της απόφασης συνέχισε, ολόκληρη η ακτογραμμή της Πάφου αναγνωρίζεται ως η πλέον ελκυστική για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν διακοπές και απόλαυση στη φύση, σε ένα προορισμό με μαγευτικό τοπίο, που φροντίζει και διατηρεί την ποιότητα του περιβάλλοντος και ακολουθεί πρακτικές για προστασία και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η ακτογραμμή της Πάφου με πέραν των 40 σημείων κατάδυσης μπορεί να χαρακτηριστεί ως καταδυτικός παράδεισος για χιλιάδες επισκέπτες. Στην Πάφο λειτουργούν με ασφάλεια 10 καταδυτικά κέντρα που εξυπηρετούν κάθε χρόνο πέραν των 8000 επισκεπτών/ τουριστών ηλικιών από 8 μέχρι 80 χρονών, οι οποίοι επιδιώκουν να απολαύσουν τον βυθό των θαλασσών . Πρόσθεσε δε, πως "η καθαρότητα, η διαύγεια και η θερμοκρασία των νερών μας, είναι παράγοντες που προσελκύουν δύτες απ` όλον τον κόσμο". Ερωτηθείς σχετικά ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ ανέφερε πως ο κύριος όγκος επισκεπτών προέρχεται κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Βέλγιο την Ολλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες.

Υπάρχουν δύτες, όπως είπε, που ενδιαφέρονται για ναυάγια, άλλοι για να εξερευνήσουν τη θαλάσσια ζωή (κοράλλια, ψάρια, άλλους θαλάσσιους οργανισμούς), κι άλλοι για υποθαλάσσιες σπηλιές και ναυάγια. Οι παροχείς θαλασσιών ή και παράκτιων δραστηριοτήτων, οι αναβαθμισμένες πλέον δημόσιες παραλίες, ο εμπλουτισμός των τεχνητών υφάλων αλλά οι συνεχείς προσπάθειες, των επιχειρηματιών, της ΕΤΑΠ, των τοπικών αρχών και του Υφυπουργείου Τουρισμού συμβάλουν τα μέγιστα για την περαιτέρω γνωστοποίηση και εδραίωση του προορισμού στον χάρτη του καταδυτικού τουρισμού, συμπλήρωσε. Επεσήμανε τέλος πως οι προσπάθειες συνεχίζονται και ενισχύονται αφού τόσο ο παράκτιος όσο και ο καταδυτικός τουρισμός έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Πάφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ