ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμος Λεμεσού για δεύτερο μπαλκόνι: Η οικοδομή έχρηζε επισκευής

Εργασίες αποκατάστασης βρίσκονταν σε εξέλιξη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λεμεσού αναφορικά με την κατάρρευση δεύτερου μπαλκονιού μέσα σε μια ημέρα, το οποίο αφορούσε διαμέρισμα στον 7ο όροφο πολυκατοικίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εν λόγω οικοδομή είχε τύχει επιθεώρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και διαπιστώθηκε ότι η οικοδομή έχρηζε επισκευής. Να σημειωθεί ότι από το σημείο περνούσε γυναίκα η οποία τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι  γύρω στις 4 τα ξημερώματα, κατέρρευσε μπαλκόνι από πολυκατοικία που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:

Σε συνέχεια σημερινής ανακοίνωσης του Δήμου Λεμεσού σε σχέση με την επικινδυνότητα οικοδομών και μετά και από δεύτερο περιστατικό πτώσης μέρους μπαλκονιού από οικοδομή επί της παραλιακής οδού Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει τα ακόλουθα:

Το δεύτερο σημερινό περιστατικό αφορούσε πτώση μέρους μπαλκονιού του 7ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Χρ. Χατζηπαύλου. Η εν λόγω οικοδομή είχε τύχει επιθεώρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και επειδή διαπιστώθηκε ότι η οικοδομή έχρηζε επισκευής, οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν όπως προβούν σε έλεγχο και αποκατάσταση της, σύμφωνα με τον Περί οδών και οικοδομών Νόμο. Μετά από τις υποδείξεις του Δήμου Λεμεσού, η Διαχειριστική επιτροπή και οι ιδιοκτήτες, ανέθεσαν σε προσοντούχο Πολιτικό Μηχανικό την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της οικοδομής και στη συνέχεια σε εργολάβο τις σχετικές εργασίες. Η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως διαφάνηκε από την σημερινή επιτόπου κατάσταση έχουν εκτελεστεί εργασίες μέχρι και τον 3ο όροφο της οικοδομής. Στο διαμέρισμα από το οποίο υπήρξε πτώση μέρους του μπαλκονιού διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης από τους ιδιοκτήτες του και εξετάζεται η πιθανή συσχέτιση τους με το γεγονός. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για άμεση άρση των κινδύνων που προκλήθηκαν από τη πτώση μέρους του μπαλκονιού.

Ο Δήμος Λεμεσού επαναλαμβάνει ότι παρά τις εκτεταμένες ενέργειες που γίνονται από μέρους του για τη δημιουργία συνθηκών ελαχιστοποίησης του προβλήματος, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προώθησης και νομοθετικής ρύθμισης των δύο πιο κάτω βασικών μέτρων:

  1. της εφαρμογή του Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των κτιρίων και
  2. του καθορισμού νομικού πλαισίου που θα καθιστά επίσημα τις Διαχειριστικές Επιτροπές ως Νομικό πρόσωπο, με όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που τις αναλογούν

Με σκοπό την ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου σε σχέση με την επικινδυνότητα οικοδομών και την προώθηση των πιο πάνω, ο Δήμος Λεμεσού συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα 23.10.2022 η ώρα 12 το μεσημέρι δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση