ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό φονικό: Σχεδίαζε τη ληστεία από πριν ο Τζιωνής σύμφωνα με την Σιαμς

Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τις ημέρες που έζησε δίπλα στον Λοϊζο Τζιωνή η πρώνη κατηγορούμενη

Newsroom K

Συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο. Η πρώην κατηγορούμενη και νυν καταδικασθείσα, Σάρα Σιαμς, παρουσιάστηκε ξανά ενώπιον Δικαστηρίου, αλλά αυτή τη φορά ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η Σάρα Σιαμς επέστρεψε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά την καταδίκη της και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τις συγκλονιστικές ημέρες που έζησε πλάι στον κατηγορούμενο, Λοΐζο Τζιωνή.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο βασικός κατηγορούμενος για την διπλή δολοφονία, περιέγραψε στην Σάρα πώς σκότωσε το ζεύγος στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Η Σάρα απευθυνόμενη στο Δικαστήριο, σημείωσε ότι «ήταν σαν να μου περίγραφε ταινία» ενώ ο Τζιωνής της είπε με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε το μοιραίο βράδυ στην οικία στο Στρόβολο.

Ο κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, άκουγε την κατάθεση της Σάρας καθ' όλη τη διάρκεια με ψυχραιμία και με σκυμμένο βλέμμα.

Η γνωριμία με τον Τζιωνή 

Ενώπιον δικαστηρίου η καταδικασθείσα, Σάρα, ανέφερε πως τον Λοΐζο, τον γνώρισε τα Χριστούγεννα του 2017 και ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών πριν τον γνωρίσει.

Όταν γνωρίστηκαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν ζευγάρι. Εκεί η Σάρα ξεκίνησε τη χρήση νααρκωτικών. Σύμφωνα με την ίδια σταμάτησε την δουλεία και το κολέγιο λόγω της συχνής χρήσης που έκαναν. Η οικογένειά της δεν γνώριζε ότι είχε σταματήσει το κολέγιο.

Όταν της έγινε η ερώτηση για το ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειας της, αυτή απάντησε πως, δεν την έβλεπε με καλό μάτι και συγκεκριμένα ο πατέρας της, της είπε ότι «μια μέρα θα σε βάλει φυλακή αυτός ο άνθρωπος».

«Πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνής»

Συνεχίζοντας την κατάθεση της η Σάρα καλέστηκε να απαντήσει στο αν υπήρχε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του Τζιωνή. Αυτή απάντησε πως υπήρξε, τα τελευταία Χριστούγεννα πριν το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με την κατάθεση της, ο Λοΐζος την κτυπούσε όταν αυτή έφερνε κάποια αντίρρηση στα λεγόμενα του. Στο σημείο αυτό η Σάρα, με δυσκολία απαντούσε τις ερωτήσεις της Κατηγορούσας Αρχής. Όταν της ζητήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αυτή λύγισε και δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια η Κατηγορούσα Αρχή την ρώτησε γιατί δεν έφυγε από εκεί και απάντησε χαρακτηριστικά «δεν είχα τα μούτρα να πάω πίσω στο σπίτι μου, πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνής».

Αναζητώντας βοήθεια 

Όταν ο Τζιωνής είχε ξεπεράσει τον εαυτό του, η Σάρα αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τους φίλους του και όλοι της έλεγαν να φύγει και να τον ξεχάσει. 

Στην συνέχεια η Σάρα, ζήτησε βοήθεια από τον κολλητό του για να την φιλοξενήσει στο σπίτι του στην Αγία Νάπα. Πριν μεταβεί στην Αγία Νάπα, πήγε πίσω στο πατρικό της και ανέφερε στους γονείς της ότι είχαν δίκαιο για τον Τζιωνή.

Η Σάρα μετέβη στην Αγία Νάπα και βρήκε δουλεία. Σύμφωνα με τα όσα είπε ενώπιον δικαστηρίου ο Τζιωνής της έστελνε απειλητικά μηνύματα. Σε κάποια φάση όπως είπε η Σιάμς, την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να επιστρέψει πίσω για να χωρίσουν πολιτισμένα.

Ο Τζιωνής, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία της, της έσπασε το κινητό, την κλείδωσε στο δωμάτιο και της τρύπησε τα λάστιχα.

«Έκανα περισσότερη χρήση όταν επέστρεψα στο πατρικό του Τζιωνή, γιατί μιλούσε πολύ. Ήθελα να ήμουν σε ένα πιο χαλαρό κόσμο. Έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο Τζιωνής χρωστά πολλά λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι έλεγε ο Τζιωνής πριν τις 18 Απριλίου

Η Σάρα συνεχίζοντας την μαρτυρία της ανέφερε πως στις 17 Απριλίου, δηλαδή μια μέρα πριν το στυγερό έγκλημα, της είπε ότι θα ληστέψουν το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου προσθέτοντας ότι ο Τζιωνής έλεγε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα πως θα πάρει πολλά λεφτά. Σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής αν ο Τζιωνής είπε περισσότερες λεπτομέρειες για την ληστεία, η Σάρα απάντησε πως γνώριζε τον δικό της ρόλο αλλά όχι και για τους άλλους δύο.

Σημειώνεται πώς η Σάρα Σιάμς δήλωσε ότι ο Τζιωνής της αποκάλυψε ότι σχεδίαζε ένα μήνα προηγουμένως την ληστεία στην οικία Ζαλόγγου ενώ όταν η ίδια τον ρώτησε αν σχεδίαζε από πριν να σκοτώσει το ζεύγος, αυτός κούνησε το κεφάλι του.

Ευδιάθετος πριν την ληστεία ο Τζιωνής

Το πρωί εκείνη της ημέρας ο Τζιωνής, ξύπνησε ευδιάθετος βάζοντας μουσικές. Στο σπίτι βρισκόταν η Σάρα, ο Λευτέρης, ο Τζιωνής και αργότερα ήρθε και ο Μάριος. Εκεί όπως ανέφερε η Σάρα έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Πριν μεταβούν στην οικία του άτυχου ζεύγους, ο Τζιωνής είπε στους υπόλοιπους πώς αν χρειαστεί θα σκοτώσει. Η Σάρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου είπε πως δεν τον έλαβαν υπόψη στα σοβαρά.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποφάσισαν ο Τζιωνής με τον Μάριο να πάνε στο σπίτι για να το ληστέψουν.

Όπως είπε η Σάρα μετά από αρκετή ώρα, ο Τζιωνής πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη και του είπε «έκαμα το». Μετά από οδηγίες του Τζιωνή, η Σάρα και ο Λευτέρης επέστρεψαν στο σπίτι τους, αφού ήδη είχαν ξεκινήσει για την οδό Ζαλόγγου.

Στην συνέχεια ο Τζιωνής πήγε στο σπίτι όπου ήταν η Σάρα και ο Λευτέρης.

Ο τρόπος που κινηθήκαν μετά το έγκλημα

Σάρα και Τζιωνής ξεκίνησαν και έφυγαν από το σπίτι που έμεναν και κατευθύνθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο. Όπως δήλωσε η Σάρα, σε κάποια φάση ο Τζιωνής της είπε «ξέρεις ότι είσαι με ένα φονιά;»

Καθώς ήταν στον αυτοκινητόδρομο, ο Τζιωνής είδε ένα λυόμενο στην περιοχή του Κόρνου και εγκαταστάθηκαν για κάποιες μέρες ενώ στη συνέχεια έφυγαν για την Αγία Νάπα. Εκεί βρήκαν καταφύγιο σε ένα σπίτι ενός φίλου του Τζιωνή. Οι δύο τους κατέγραφαν σε σημειωματάριο τι έλεγαν οι ειδήσεις. Ο νούμερο ένα κατηγορούμενος έλεγε στην πρώην συμβία του με σιγουριά ότι η Αστυνομία δεν θα τον βρει ποτέ.

Πώς περίγραψε στη Σάρα τους φόνους

Μεταξύ άλλων η Σάρα Σιάμς αναφέρθηκε και στην στιγμή που ο Τζιωνής της περίγραψε το πως σκότωσε το ζεύγος. «Μου είπε ότι πήρε το μαξιλάρι και πήγε να την πνίξει και επειδή φώναζε πήρε το μαχαίρι και ξεκίνησε να μαχαιρώνει την κυρία Ντίνα».

Συνεχίζοντας η Σάρα την συγκλονιστική της μαρτυρία είπε πως «ο Τζιωνής κρύφτηκε πίσω από την πόρτα και άκουσε βήματα. Κάποιος έσπρωξε τη πόρτα και είπε τι γίνεται εδώ; Ξεκίνησε και μαχαίρωνε και το κύριο Γιώργο και μου είπε ότι ήταν ντροπή να μην παλέψω άντρας προς άντρα. Ο Τζιωνής μου είπε ο κύριος Γιώργος του έλεγε σταμάτα».

«Ήταν σαν να μου περιέγραφε ταινία, ήταν χαλαρός, άνετος» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της Σιάμς, την στιγμή που ο Τζιωνής, της περιέγραφε πως σκότωσε το ζεύγος.

Μιλούσε με ενθουσιασμό ο Τζιωνής

Μετά το στυγερό έγκλημα, σύμφωνα με τη Σάρα, ο Τζιωνής είχε ξεπεράσει τους φόβους του και ότι δεν φοβόταν τίποτα και κανένα.
Η Σάρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως ο Τζιωνής της είπε ότι αν χρειαστεί θα ξανά σκοτώσει χωρίς κανένα δισταγμό και ότι είναι πανεύκολο κάποιος να σκοτώσει, «είναι όπως τα έργα».

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση