ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Εκκληση ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου για προστασία τουριστικής εμπειρίας

H τεράστια πλειοψηφία των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές, ζουν εξαίρετες εμπειρίες διακοπών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκκληση στην πολιτεία να προστατεύσει και να βελτιώσει τις συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας και του επιπέδου παροχής υπηρεσιών στην επαρχία, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «η τεράστια πλειοψηφία των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές, ζουν εξαίρετες εμπειρίες διακοπών και παρά τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, βιώνουν την κυπριακή φιλοξενία σε ασφαλείς συνθήκες. Γενικά ευχαριστημένοι πρέπει επίσης να είναι η πλειοψηφία των απασχολουμένων και επιχειρηματιών, παρά τις κατά καιρούς αυξομειώσεις στην τουριστική κίνηση».

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει την άποψη ότι «είναι διαχρονική ανάγκη η υποχρέωση της πολιτείας και των οργάνων της να θέσουν τις βάσεις για αποτελεσματική επίλυση φαινομένων δημόσιας τάξης και προς τούτο χρειάζεται αποτελεσματική νομοθεσία, πρόληψη και επιτήρηση. Η πολιτεία οφείλει να επέμβει με συστηματικό και επαρκή τρόπο για ρύθμιση του «επιχειρώ υπεύθυνα», με νομοθετική ρύθμιση των όποιων εκκρεμοτήτων αφορούν επιχειρηματικές πρακτικές εμπορίας, ήχου, είτε αμφιλεγόμενων επιχειρηματικών πρακτικών».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καλεί παράλληλα την πολιτεία και την κοινωνία «να παρέμβουν με συστηματικό και επαρκή τρόπο σε ρύθμιση του «κάνω διακοπές υπεύθυνα», χωρίς η ατομική διασκέδαση να θέτει τη δημόσια τάξη και ηρεμία, αλλά και την καλοφημία της χώρας υπό αμφισβήτηση. Απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες συνεχούς πληροφόρησης, διαφώτισης και επί τόπου επιτήρηση για πρόληψη, όπως και καταστολή αρνητικών φαινομένων».

Ταυτόχρονα καλεί την πολιτεία «να εντείνει τις προσπάθειες της για αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων δημόσιας τάξης στις τουριστικές περιοχές, όπου η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών από διαφορετικές κοινωνίες ορίζει διαφορετική προσέγγιση και μέτρα πρόληψης - καταστολής. Επίσης καλείται η πολιτεία να προστατεύσει και να βελτιώσει τις συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας και του επιπέδου παροχής υπηρεσιών στην επαρχία μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι η τουριστική βιομηχανία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου «ήδη καλύπτει αναμφισβήτητα τις προσδοκίες εκατομμυρίων επισκεπτών και εξακολουθεί να αποτελεί την ναυαρχίδα του κυπριακού τουρισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X