ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελεύθερος υπό όρους ο ιδιοκτήτης των rottweiler στην Πάφο

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ο 27χρονος σε σχέση με το θάνατο της 46χρονης από τη Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

H πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ενέκρινε αίτημα που υπέβαλε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, για κάποιες τροποποιήσεις επί του κατηγορητηρίου.

Ο 27χρονος όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο απαλλάχθηκε της 3ης κατηγορίας που αφορούσε την κατοχή σκύλων χωρίς άδεια. Η ίδια η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι ο 27χρονος είναι κάτοχος πέντε σκύλων και όχι επτά και ότι οι δύο θανατώθηκαν όπως είχε αναφερθεί στα αρχικά στάδια της υπόθεσης. Για τους πέντε ωστόσο σκύλους που είχε στην κατοχή του παρέλειψε να πάρει μέτρα προφύλαξης τους. Οι πέντε σκύλοι μάλιστα έχουν παραδοθεί στην οικογένεια του νεαρού.

Το Δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για τις 29.6.2018 στις 09:00 προκειμένου ο 27χρονος να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Διέταξε επίσης όπως ο ύποπτος αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από αίτημα αποφυλάκισης του που υπέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης του και που δεν έφερε ένσταση η κατηγορούσα αρχή.

Ο 27χρονος υπέγραψε εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100.000 ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, κάθε μέρα να παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου. Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου να φέρουν φίμωτρο και λουρί.

Στη σημερινή δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου έλαβε τις διευκρινήσεις που ζητούσε αναφορικά με το ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό που του παραδόθη. Σήμερα είπε ο κ. Στεφάνου ωστόσο έλαβε επιπρόσθετο μαρτυρικό υλικό.

Η κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από το Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ανέφερε πως αναμένεται αναφορά του Ινστιτούτου γεννετικής του Δρ. Μάριου Καραγιώργη που ετοίμασε σχετική έκθεση και η οποία αναμένεται να δοθεί στον κ. Στεφάνου.

Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων στο σώμα της θανούσας κατά πόσο ταιριάζουν με τα δόντια των πέντε σκύλων που έχει στην κατοχή του ο 27χρονος.

Την 46χρονη Petrana Milchova Nikolova φαίνεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι ράτσας Rottweiler, στις 22 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή Γεροσκήπου. 

Όπως αναφέρθηκε ωστόσο στο Δικαστήριο οι σκύλοι Rottweiler δεν ανήκουν στην επικίνδυνη φυλή, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Σημειώνεται πως επί της σορού της 46χρονης διενεργήθηκαν πέντε νεκροτομές. Στην τελευταία νεκροτομή κλήθηκε μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Κοσμήτορας των Επιστημών Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X