ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά

Περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

ΚΥΠΕ

Σειρά προϊόντων με επικίνδυνες χημικές ουσίες τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές εντοπίσθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δίνει πληροφορίες για τα εν λόγω προϊόντα και σε ανακοίνωσή του καλεί τους Κύπριους πολίτες, σε περίπτωση που εντοπίσουν τα πιο κάτω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

Τα προϊόντα αφορούν σετ κοσμημάτων με την επωνυμία «Women` s Stunning Red Strainestone Crystal Teardrop Necklace Long Dangle Earrings Silver Wedding Bri». Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε Νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο. Το Νικέλιο είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Στα επικίνδυνα προϊόντα συγκαταλέγεται και μπρασελέ με την επωνυμία «Bracelet Infinity personnalisé en argent doré, bracelet à breloques perles lettre initiale, cadeaux». Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε Νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο. Το Νικέλιο είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Επικίνδυνο για την υγεία είναι και 2ο μπρασελέ με την επωνυμία «Black or Red Triple Moon Necklace Occult Pagan Wicca, Wiccan Triple Moon Goddess Pendant Necklace Pen». Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε Νικέλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο. Το Νικέλιο είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Σετ κοσμημάτων επωνυμίας «Costume tribal africain plaqué or strass mariage fête collier boucles d`oreilles bracelet bague», κρίνεται επίσης επικίνδυνο για την υγεία. Το προϊόν πωλείται διαδικτυακά και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις Μολύβδου και Καδμίου. Οι ουσίες αυτές είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και συσσωρεύονται στο σώμα.

Κι άλλο μπρασελέ επωνυμίας «4pcs/Set Women Fashion Alloy Earrings Necklace Bracelets Rings Jewelry Set Necklace Earrings Wedding» βρίσκεται στον κατάλογο των επικίνδυνων προϊόντων. Το συγκεκριμένο, πωλείται διαδικτυακά και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις Μολύβδου και Καδμίου. Οι ουσίες αυτές είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και συσσωρεύονται στο σώμα.

Κολιέ επωνυμίας «Bracelet de plage bracelet de cheville tortue perlée étoile de mer bracelet de cheville corps nautique» κινέζικης κατασκευής είναι επίσης επικίνδυνο για την υγεία και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας. Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις Μολύβδου. Ο Μόλυβδος είναι ουσία επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, συσσωρεύεται στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει νευροτοξικότητα και να επηρεάσει τα θηλάζοντα ή αγέννητα παιδιά.

Σετ κοσμημάτων επωνυμίας «Lot de bracelets en acier inoxydable argenté avec chaîne à maillons et grains de café» κινέζικης κατασκευής εντοπίστηκε και πάλι στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις Μολύβδου και Καδμίου, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία. Οι ουσίες αυτές είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και συσσωρεύονται στο σώμα.

Παιδικά παπούτσια με την επωνυμία «Walkx baby» και κωδικό 2009010058153 εντοπίστηκαν στην αγορά της Γερμανίας περιέχοντας υψηλή συγκέντρωση Χρωμίου (VI). Το χρώμιο (VI) είναι ουσία ευαισθητοποιητική και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Μπρασελέ με την επωνυμία «Yp Select 5pcs mode flamingo ananas bracelet d`arc bijoux simples Doré», το οποίο πωλείται διαδικτυακά εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει υψηλή συγκέντρωση Καδμίου. Το Κάδμιο είναι χημική ουσία επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, διότι συσσωρεύεται στο σώμα, μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τα οστά και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Μπρασελέ με την επωνυμία «Bracelet femme cristal élégant Porte bonheure gourmette bracelet chaîne idéal coeur bijoux femme» κινέζικης κατασκευής που πωλείται διαδικτυακά και εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει υψηλή συγκέντρωση Καδμίου. Το Κάδμιο είναι χημική ουσία επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, διότι συσσωρεύεται στο σώμα, μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τα οστά και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Πλαστική κούκλα επωνυμίας «Mia fashion» και κωδικό Β435 και πάλι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σλοβενίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP), Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Τέλος, πλαστική κούκλα επωνυμίας «La Regina Delle Nevi» και κωδικό AP1901-06N/57, κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σλοβενίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP), Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση