ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση 19μηνου βρέφους: Οι ισχυρισμοί των γονιών

Οι δύο οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης

Newsroom K

Αρνούνται ότι κακοποιούσαν το βρέφος ο Ελληνοκύπριος πατέρας και η Λετονή μητέρα του, οι οποίοι ωστόσο, τελούν υπό κράτηση και την Τετάρτη (8/7) οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Η μητέρα του παιδιού, ισχυρίζεται ότι η μώλωπες στο σωματάκι του παιδιού, πιθανόν να προκλήθηκαν από πτώση, ενώ ο πατέρας ανέφερε ότι είχε αρκετές ημέρες να δει το παιδί.

Μάλιστα, ο 26χρονος φαίνεται να ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της 24χρονης συμβίας του, αν διαπιστωθεί ότι όντως κακοποιούσε το παιδί.

Πώς προέκυψαν οι συλλήψεις

Πρώτη φόρεσε χειροπέδες για την υπόθεση η μητέρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 24χρονη μητέρα βρισκόταν με το παιδάκι στην Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης εναντίον του 27χρονου συμβίου της, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε πως αυτό έφερε σημάδια κακοποίησης.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησης του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Χειροπέδες στην συνέχεια, φόρεσε και ο 26χρονος πατέρας του 19μηνου βρέφους, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το πρωί της Τρίτης (7/7) οδηγήθηκε στο δικαστήριο η 24χρονη μητέρα για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησης της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε για την Τετάρτη (8/7).

Στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπόταν το ένταλμα σύλληψης του εκτελέστηκε αμέσως.

Την Τετάρτη (8/7) αναμένεται να οδηγηθούν και οι δυο στο δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους σε σχέση με αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση