Kathimerini.com.cy
Η σύζυγος του Φαίδωνα Φαίδωνος, Λουίζα Ανδρέου απέστειλε προς την Αστυνομία για διακοπή της έρευνας κατά του συζύγου του. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του OMEGA «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ» o Λειτουργός Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χριστόδουλος Κόνσολος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιστολή βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και είναι υπό εξέταση.
Σημειώνεται ότι, η Αστυνομία συνεχίζει την αυτεπάγγελτη έρευνα της από την περασμένη Κυριακή στα πλαίσια της οποίας λαμβάνονται καταθέσεις και αξιολογούνται τεκμήρια για την κατ’ ισχυρισμό κακοποίησης γυναίκας. Οι εξετάσεις επικεντρώνονται στην λήψη καταθέσεων εμπλεκομένων μερών.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από υλικό που δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Ιωάννα Φωτίου (Annie Alexui). Πρόκειται για έγγραφα που παρουσιάζονται ως νοσοκομειακά και τα οποία , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, συνδέονται με το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.
Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφέρθηκε σε δημόσια τοποθέτησή του, σε «ανηλεή πόλεμο» εναντίον του από «συμμαχία πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και οργανωμένου εγκλήματος», κάνοντας λόγο για «απόπειρα εξόντωσής του με προσωπικό και οικογενειακό κόστος».




























