ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Έλαβε τους όρους εντολής και ξεκινά την έρευνα η Επίτροπος Διοικήσεως

Θα σταλούν σήμερα επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες

Newsroom K

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, έχει λάβει τους όρους εντολής και της δίνεται το «πράσινο φως» για έναρξη της έρευνας σχετικά με τον θάνατο του 14χρονου.

Μάλιστα η κα Λοττίδου τόνισε ότι ήδη από την Τετάρτη 11/9 έχει ετοιμάσει την ομάδα της όπως και σχετικές επιστολές οι οποίες θα σταλούν σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες με την «ευχή για μία καλή συνεργασία».

*Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Αστυνομία.

Οι σχετικοί όροι εντολής, σύμφωνα με την Επίτροπο, είναι ότι ακριβώς προτρέπει ο νόμος του επιτρόπου διοικήσεως δηλαδή τη διεξαγωγή έρευνας προς πάσα κατεύθυνση προς την διεκπεραίωση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός, στη διαπίστωση πιθανών ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων (εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα, τότε έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον αρμόδιο για διαχείριση). Η Επίτροπος διαβεβαιώνει και πάλι ότι εάν αντιληφθεί ότι υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα τότε ο νόμος της ως επίτροπος την υποχρεώνει να αποστείλει τα εν λόγω παραπτώματα στο αρμόδιο υπουργείο που δεν είναι άλλο από το Υπουργείο Εργασίας το οποίο θα προβεί στη λήψη πειθαρχικής διαδικασίας.

Η κα. Λοττίδη σε πρωινές της δηλώσεις ανέφερε επίσης ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες που ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, δηλαδή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Αστυνομία, προσθέτοντας ότι η έρευνα θα επεκταθεί και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που τυχόν να εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X