ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορωνοϊός: Eπτά άτομα στην εντατική

Τρία άτομα νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού, 2 στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας και δύο στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επτά άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και δύο από αυτά έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης, της Συμβουλευτικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Ο δρ. Κωστρίκκης είπε συγκεκριμένα πως τρία άτομα νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού, 2 στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας και δύο στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην ελεύθερη Αμμόχωστο, που έχουν αυξημένες ανάγκες σε οξυγόνο. Στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται συνολικά 15 άτομα.

Ανακοινώνοντας σε διάσκεψη Τύπου το απόγευμα τα 21 νέα περιστατικά και απαντώντας σε ερωτήσεις για τα υφιστάμενα κρούσματα, ο κ. Κωστρίκκης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άτομα που είναι κοντά στο να πάρουν εξιτήριο.

Σε ερώτηση αν γίνεται επανέλεγχος στα άτομα που διαγνώστηκαν και είναι σε αυτοπεριορισμό, απάντησε πως η πάγια τακτική λέει πως για να τερματιστεί ο αυτοπεριορισμός, πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικά τεστ, με μεσοδιάστημα μιας μέρας.

Ερωτηθείς για τα άτομα που είναι σε καραντίνα, ο Καθηγητής είπε ότι θα δώσουν δείγμα για τεστ μόνο αν παρουσιάσουν συμπτώματα, με βάση τη μεθοδολογία που ακολουθείται.

Για τα ορφανά κρούσματα είπε ότι είναι μια σημαντική πτυχή της κατάστασης καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την επιδημιολογική σχέση που μπορεί να έχουν με άλλα κρούσματα και η διερεύνηση πρέπει να είναι ενδελεχής για να βρούμε τις επαφές αυτών των κρουσμάτων και να ιχνηλατηθούν.

Σε άλλη ερώτηση για το πόσα περιστατικά μπορεί σήμερα να χειριστεί το σύστημα υγείας της Κύπρου είπε πως ο σκοπός των μέτρων που εφαρμόζονται και αυτών που πιθανώς να ανακοινώσει απόψε ο ΠτΔ, είναι αυτός της αποσυμφόρησης των ιατρικών υπηρεσιών για να μπορέσουν οι ιατρικές υπηρεσίες να αντεπεξέλθουν με όλα τα δύσκολα περιστατικά και την εκρίζωση των λοιμώξεων στην Κύπρο.

Ερωτηθείς εξάλλου αν οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τους 1,000 ημερησίως, ο Δρ. Κωστρίκκης είπε πως αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται αλλά διευκρίνισε ότι για να επεκταθεί αυτή η εξέταση εκτός του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, πρέπει να διασφαλίζεται η ποιότητα των αποτελεσμάτων και τρόπος της μοριακής τεχνολογίας της ανάλυσης.

Σύμφωνα εξάλλου με την Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου, Μαργαρίτα Κυριάκου, η δρ. Πανά της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι αρνητική στον ιό, ενώ τα αποτελέσματα για τον δρ Νικολόπουλο αναμένονται. Οι δύο είχαν τεθεί σε αυτοπεριορισμό μετά την επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση