ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ - Πότε και πού αναμένονται

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Δεν θα κρατήσει για πολύ το ανοιξιάτικο σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, αφού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28/03) θυελλώδεις άνεμοι  θα πρωταγωνιστούν στο μενού του καιρού. Η «Κ» επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, ο οποίος δήλωσε ότι το σύστημα το οποίο επηρεάζει την περιοχή μας θα φέρει «ένα πολύ ισχυρό μέχρι σφοδρό δυτικό ρεύμα αέρα το οποίο θα αναστατώσει τις θάλασσες».

«Θα έχουμε τοπικά ανέμους έντασης έξι μέχρι και οκτώ μποφόρ. Θα είναι θυελλώδεις και ως εκ τούτου χρειάζεται προσοχή στις περιοχές που επηρεάζονται ή μπορεί να επηρεαστούν, δηλαδή όλα τα δυτικά παράλια, τα δυτικά ορεινά, η περιοχή του κόλπου της Επισκοπής, του κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε ότι οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται από απόψε, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Σε σχέση με τη θερμοκρασία, σημείωσε ότι την Τετάρτη θα είναι κάτω του κανονικού για την εποχή, γεγονός το οποίο δεν είναι σύνηθες αλλά ούτε και σπάνιο για την περιοχή της Κύπρου, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Μάρτη και Απρίλη. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι οι άνεμοι δεν θα αφήσουν τη θερμοκρασία να ψηλώσει. Συγκεκριμένα, αύριο θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13-14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ πιθανό να σημειωθεί και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. 

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ο συνδυασμός χαμηλής πίεσης στην περιοχή των Βαλκανίων με ψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο, αναμένεται πρόσκαιρα να προκαλέσει πολύ ισχυρό έως σφοδρό δυτικό ρεύμα αέρα στην περιοχή καθώς και αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά, στο δυτικό μισό του νησιού, πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Αργότερα, ωστόσο, τοπικές βροχές αναμένονται να επηρεάσουν το νησί ξεκινώντας από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν προς τις αυγινές κυρίως ώρες στα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος. Το πρωί αναμένονται κατά τόπους βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα γίνονται πιο μεμονωμένα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι το μεσημέρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να παραμείνει ωστόσο αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο, αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία, ωστόσο θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση