ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμη η εφαρμογή της αστυνομίας - Πώς θα εντοπίζει όσους δεν πληρώνουν τα πρόστιμα

Τι ανέφερε στην «Κ» ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευρυπίδου

Του Μάριου Χριστοφή

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει η εφαρμογή της αστυνομίας, η οποία έχει σκοπό να εντοπίζει τους οδηγούς που καταγγέλλονται από τις κάμερες τροχαίας και δεν παραλαμβάνουν τα πρόστιμα τους από το ταχυδρομείο.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευρυπίδου ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι έτοιμη, ωστόσο χρειάζονται κάποιες εγκρίσεις από την αναθέτουσα αρχή (ηλεκτρομηχανοκίνητη υπηρεσία), επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Η εν λόγω εφαρμογή, σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου εκτός από τους αστυνομικούς σταθμούς θα λειτουργεί και στα αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα, όπου κατά τον έλεγχο των στοιχείων των πολιτών θα εντοπίζει εάν εκκρεμούν πρόστιμα από τις κάμερες τροχαίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν απλήρωτα εξώδικα, δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος, εκτός και αν πληρώσει πρώτα το πρόστιμο.

Τονίζεται, ότι η αποστολή προστίμων μέσω του ταχυδρομείου θα συνεχιστεί κανονικά και άτομο που δεν παραλάβει και δεν πληρώσει το εξώδικο σε διάστημα έξι μηνών, θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση