ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξέταση της Κύπρου από την Επιτροπή ΗΕ κατά των Βασανιστηρίων

Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή συνεδρία στον Palais Wilson στη Γενεύη στις 15 Νοεμβρίου και στις 18 Νοεμβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στην Κύπρο κατά την περίοδο 15 και 16 Νοεμβρίου κατά την επικείμενη συνεδρία της που αρχίζει στις 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Η Κύπρος είναι μία από τις 169 χώρες μέλη της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρία όπως επίσης και μια από τις 90 χώρες που είναι μέλη του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Σύμβασης.
Ως εκ τούτου, απαιτείται όπως διενεργούνται τακτικές εξετάσεις από επιτροπή η οποία αποτελείται από 10 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί κατά πόσο εφαρμόζεται η σύμβαση και το προαιρετικό πρωτόκολλο.

Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι η εξέταση της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή συνεδρία στον Palais Wilson στη Γενεύη μεταξύ 10:00-13:00 τοπική ώρα στις 15 Νοεμβρίου και 10:00-13:00 στις 18 Νοεμβρίου. Το πλήρες πρόγραμμα καθώς και τα θέματα που θα εγερθούν είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Στην επιτροπή θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με την αντιπροσωπεία της κυπριακής κυβέρνησης ενώ θα ενημερωθεί από Μη-Κυβερνητικές οργανώσεις και ανεξάρτητα πλαίσια ελέγχου. Η έκθεση της Κύπρου είναι επίσης διαθέσιμη στην σχετική ιστοσελίδα.

Οι συνεδρίες θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο στο http://webtv.un.org/live και το σχετικό hashtag για τη συνάντηση είναι #CAT68.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα ευρήματά της σχετικά με την Κύπρο και άλλες χώρες που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου στις 6 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα συμπεράσματα την ίδια ημέρα στις 12:30 μ.μ. στο Press Room 1 στο Palais des Nations.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X