ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Καλή η κατάσταση υγείας ομάδας τ/κ

Ειδική αποστολή από τα κατεχόμενα στο Άντεπ

ΚΥΠΕ

Καλή είναι η κατάσταση υγείας μιας ομάδας μαθητών-αθλητών γυμνασίου που την ώρα του μεγάλου σεισμού βρισκόταν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με 14 μαθητές και 2 δασκάλους ενός γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, οι οποίοι την στιγμή του μεγάλου σεισμού βρισκόντουσαν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Οι μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα δια μέσου της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», η «πρόξενος» των κατεχομένων στο Άντεπ, Φατμά Ντεμίρελ ανέφερε ότι υπάρχει η πληροφορία ότι ορισμένοι Τουρκοκύπριοι μαθητές κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από ένα ξενοδοχείο που γκρεμίστηκε στο Αντίγιαμαν.

Η κ. Ντεμίρελ μεταβαίνει στο Αντίγιαμαν.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την αποστολή στην Τουρκία μιας ομάδας «πολιτικής άμυνας», η οποία απαρτίζεται από 30 άτομα και 8 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα. 

Η ομάδα αναχωρεί από την κατεχομένη Κερύνεια με καράβι και θα μεταβεί στο Άντεπ. 

Οι γονείς των Τουρκοκύπριων μαθητών μεταβαίνουν επίσης στην Τουρκία. Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», «ένα άτομο από κάθε οικογένεια θα μεταφερθεί στο πλησιέστερο σημείο προς τη σεισμική ζώνη». Οι γονείς και συγγενείς των Τ/κ μαθητών θα μεταβούν στα Τουρκία με ειδική πτήση από τα κατεχόμενα. Στην Τουρκία θα τους συνοδεύσουν αξιωματούχοι του «υπουργείου παιδείας».

Οι συγγενείς πρώτα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση σε ένα από τα αεροδρόμια της Τουρκίας που παραμένουν ανοιχτά και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Αντίγιαμαν, όπου έχει χαθεί η επικοινωνία με ομάδα Τ/κ μαθητών-αθλητών.   

Από την άλλη, μήνυμα συμπαράστασης στους πολίτες της Τουρκίας έστειλε σε γραπτή ανακοίνωση το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση