ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φόνος Λευκωσίας: Εντοπίστηκε βαλίτσα με ματωμένα ρούχα κοντά στην οικία του 32χρονου

Τόσο στη βαλίτσα όσο και στα ρούχα αναμένονται να γίνουν επιστημονικές εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν σχετίζονται με την υπόθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαλίτσα με ματωμένα ρούχα εντοπίστηκε σε σημείο κοντά στο διαμέρισμα όπου διαμένει ο 32χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής, που συνελήφθη για τον φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή σε χωράφι κοντά στη νεκρή ζώνη.

Η βαλίτσα εντοπίστηκε έπειτα από πληροφορία που δέχθηκε η Αστυνομία, την 1η Απριλίου. Τόσο στη βαλίτσα όσο και στα ρούχα αναμένονται να γίνουν επιστημονικές εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν σχετίζονται με την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις ύποπτοι που βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών, ο 32χρονος Αιγύπτιος και οι δύο Συριακής καταγωγής, μετά τη λήξη του πρώτου διατάγματος προσωποκράτησής τους οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωσή του, για άλλες οκτώ ημέρες.

Επίσης, θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του 24news το πρόσωπο που οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό του πτώματος και έδωσε σημαντικές λεπτομέρειες ως προς τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο έγκλημα, ήταν από το οικογενειακό περιβάλλον ενός εκ των τριών συλληφθέντων. 

Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες, παρά τη σύλληψή τους και τα στοιχεία που φαίνεται να τους «καίνε», συνεχίζουν να μη συνεργάζονται με τις Αρχές. Αν και οι ίδιοι τοποθετούνται στις σκηνές του εγκλήματος, εντούτοις συνεχίζουν να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον για τον φόνο, χωρίς να ξεκαθαρίζει μέχρι στιγμής το τοπίο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι την Παρασκευή (2/4) η Αστυνομία δεν έχει καταλήξει επίσημα στην ταυτότητα του θύματος, αν και υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται.

Το χρονικό

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές από το πρωί της Τρίτης (23/3) όταν λήφθηκε πληροφορία από την Αστυνομία και ανέφερε ότι εντοπίστηκε νεκρό πρόσωπο σε χωράφι στα σύνορα Αθηένου - Λουρουτζίνας.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, αλλά και μέλη των Ηνωμένων Εθνών αφού το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας, εμπίπτει στη νεκρή ζώνη.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη προσώπου για την υπόθεση, αφού μετά από σοβαρότατες ενδείξεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας, επήλθε έπειτα από έγκληματική ενέργεια. Εναντίον του 32χρονου, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Από τις εξετάσεις, προκύπτει επίσης ότι η εγκληματική ενέργεια, διαπράχθηκε αλλού και ο θύτης μετέφερε το άψυχο σώμα του θύματός του στο σημείο όπου εντοπίστηκε, αργότερα.

Ο 32χρονος φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με την άτυχη γυναίκα.

Τα κλειστά κυκλώματα και η σύλληψη συνεργών

Στη σύλληψη ακόμα δύο προσώπων ηλικίας 31 και 36 ετών, προχώρησε αργότερα η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, μετά τον εντοπισμό πτώματος, σε αγροτική περιοχή στην Αθηένου.

Οι δύο συνελήφθησαν για την διάπραξη των αδικημάτων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συνέργεια μετά τη διάπραξη εγκληματικής ενέγειας, ωστόσο οι ύποπτοι, δεν παραδέχονται.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση, έφτασε στα ίχνη τους έπειτα από αξιολόγηση όλων των στοιχείων και μελέτη βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Η «κρυψώνα» πριν το χωράφι

Η σορός της άτυχης γυναίκας αν και εντοπίστηκε την Τρίτη (23/3) ωστόσο ο θάνατός της φαίνεται να επήλθε μήνες προηγουμένως.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε πριν από μήνες στη Λευκωσία και η σορός της άτυχης γυναίκας, να ήταν κρυμμένη σε υπόνομο στη περιοχή Αγλαντζιάς πριν μεταφερθεί στο χωράφι όπου εντοπίστηκε.

Τα ρίχνει ο ένας στον άλλον - Πήγαν ξανά στο χωράφι

Οι τρεις ύποπτοι, οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου στις 24 Μαρτίου για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης 8 ημερών. Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου, οι ύποπτοι αφότου έθαψαν την σορό στο χωράφι, αργότερα επέστρεψαν εκεί έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους καυστικό οξύ. Σκοπός τους φαίνεται να ήταν το κάψιμο της σορού.

Πάντως, αν και ο 32χρονος που θεωρείται το πρόσωπο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα δεν παραδέχεται αλλά φέρεται να τοποθετεί τον εαυτό του σε σκηνές, ωστόσο εμπλέκει τον δεύτερο ύποπτο στην υπόθεση, ενώ αυτός εμπλέκει τον 32χρονο, χωρίς να παραδέχεται επίσης.

Ο 32χρονος Αιγύπτιος μάλιστα, είπε ότι ο δεύτερος ύποπτος ήταν αυτός που είχε σχέση με το θύμα, ενώ ο άλλος ισχυρίζεται το αντίθετο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές έρευνες ενώ ήδη εξετάζεται υλικό από συστήματα παρακολούθησης και τεκμήρια που εντοπίστηκαν. Επίσης πρόκειται να γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Πάντως, στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται να εμπλέκουν τα τρία πρόσωπα στην υπόθεση.

Ο τρίτος συλληφθέντας φέρεται να μην είχε σχέση με την διάπραξη του εγκλήματος, αλλά με την συγκάλυψη.

Το έγκλημα, φαίνεται να διαπράχθηκε περίπου 6 μήνες προηγουμένως.

Τα ερωτήματα και η ταυτότητα του θύματος

Στη φρικιαστική υπόθεση, παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα τα οποία ωστόσο ενδεχομένως να απαντηθούν από τους υπόπτους, εάν και εφόσον ομολογήσουν, αλλά και από άλλες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, το κύριο ερώτημα αφορά το κίνητρο της δολοφονίας, αλλά και τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Επίσης το πώς και το πού ακριβώς διαπράχθηκε. Στο «πότε» και το «πως» κόπηκε το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας, πιθανώς να δώσει απαντήσεις και η νεκροτομή που διενεργείται την Τετάρτη (24/3).

Πάντως, δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος, αν και ο 32χρονος ύποπτος, φέρεται να έδωσε κάποια στοιχεία στους ανακριτές.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι, παρά το γεγονός ότι αρχικά λέχθηκε πως ο γεωργός ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές για την ύπαρξη πτώματος στο χωράφι, εντούτοις φάνηκε ότι αυτό δεν ισχύει αφού ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το γεγονός. Πρόσωπο κλειδί θεωρείται αυτός που ενημέρωσε την Αστυνομία για τη σορό στο συγκεκριμένο σημείο, αφού φαίνεται να έδωσε και κατεύθυνση στις έρευνες.

Άλλο ένα σημαντικό ερώτημα, είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να μεταφερθεί το άψυχο σώμα της γυναίκας, από τον υπόνομο όπου ήταν κρυμμένη, στο χωράφι που εντοπίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση