ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεν.Εισαγγελέας: Δεν δικαιολογείται παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας για το βαν

«Είναι», πρόσθεσε, μια δύσκολη διερεύνηση πολύπλοκη, πολύπτυχη και απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικές εξουσίες»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε σήμερα ότι από τα στοιχεία που έχει λάβει από την αστυνομία για το θέμα των παρακολουθήσεων δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας επί του παρόντος.

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων, με αφορμή την ενημέρωση που είχε την περασμένη Παρασκευή από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, για τα στοιχεία που προέκυψαν από τις ανακρίσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως είχε ζητήσει την ενημέρωση, σημειώνοντας ότι «από τα στοιχεία που έχω πάρει δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε παρέμβαση επί του παρόντος».

Πρόσθεσε ότι «στην Κυπριακή Δημοκρατία το ανακριτικό έργο είναι πάντοτε έργο της αστυνομίας, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που με υπάρχοντα στοιχεία μπορεί να διαφανεί το ενδεχόμενο η αστυνομία να μην έχει τα απαραίτητα εχέγγυα, που να διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία στη διεξαγωγή των ανακρίσεων».

Όπως σημείωσε, «στην υπό εξέταση περίπτωση έχει αρχίσει η διερεύνηση από την αστυνομία και από τα όποια στοιχεία έχουν δοθεί, μετά που ζήτησα να ενημερωθώ, δεν προκύπτει κατά την άποψη μου θέμα ότι η αστυνομία δεν έχει τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής έρευνας».

Σημείωσε πως το ανακριτικό έργο συνεχίζει πάντα να είναι ευθύνη της αστυνομίας.

«Είναι», πρόσθεσε, "μια δύσκολη διερεύνηση πολύπλοκη, πολύπτυχη και απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικές εξουσίες, τις οποίες πάρα πολύ δύσκολα -αν όχι αδύνατα- θα μπορούσε να αναλάβει μια άλλη επιτροπή ερευνητικής φύσεως ή ένας - δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές».

Πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό στην απουσία οποιωνδήποτε ισχυρών στοιχείων, τα οποία να καταδεικνύουν το αντίθετο, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της και εάν διαφανούν οποιαδήποτε στοιχεία, που να δικαιολογούν παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για διορισμό άλλου ή άλλων ανακριτών, αυτό βεβαίως θα το δούμε».

Σε ερώτηση εάν με την ολοκλήρωση αυτών των ερευνών από την αστυνομία, ενδεχομένως να πάει κοντά του το θέμα για οδηγίες, είπε πως «το ανακριτικό έργο διεξάγεται από την αστυνομία χωρίς οποιεσδήποτε παρεμβάσεις», για να σημειώσει ότι «εάν κατά τη διάρκεια αυτού του ανακριτικού έργου προκύψει η ανάγκη για την καθοδήγηση ως προς κάποιο συγκεκριμένο νομικής φύσεως θέμα πρόβλημα που απασχολεί, ναι, η αστυνομία αποτείνεται στους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, στον Γενικό Εισαγγελέα τον ίδιο, για τη νομική καθοδήγηση».

Ωστόσο, σημείωσε πως το ανακριτικό έργο συνεχίζει πάντα να είναι ευθύνη της αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X