ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για τα επόμενα χρόνια στη φυλακή 57χρονος και 22χρονος - Τι έκαναν

Οι δύο συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση το 2020

ΚΥΠΕ

Ποινές φυλάκισης 8 και 7 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε 57χρονο και 22χρονο, αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα δυο πρόσωπα, σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, βάρους περίπου μισού κιλού.

Οι δυο είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ, στις 16 Μαΐου 2020, όταν θεάθηκαν να εξέρχονται από την οικία 42χρονης, κρατώντας μια χάρτινη σακούλα. Το όχημα τους ανακόπηκε και κατά την έρευνα εντοπίστηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των €10.330.

Το Κακουργιοδικείο, το οποίο έχει ήδη επιβάλει ποινές φυλάκισης σε δυο ακόμη πρόσωπα, ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές για τον 57χρονο και τον 22χρονο, που κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Κακουργιοδικείο, η έξαρση αυτής της φύσης των αδικημάτων θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της κοινωνίας και τα δικαστήρια έχουν υποχρέωση και καθήκον να πατάξουν τη διάθεση ναρκωτικών οποιασδήποτε φύσης.

«Η συχνότητα με την οποία διαπράττονται τέτοιου είδους αδικήματα, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούνται σε μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, καθιστά την επιβολή αποτρεπτικών ποινών επιβεβλημένη», προσθέτει.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ανεξέλεγκτα και τα δικαστήρια οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα νερά άτομα που είναι πιο ευάλωτα από τον κίνδυνο αυτό» και πως «θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει και η ενεργός συμμετοχή της δικαιοσύνης στον καθημερινό αγώνα που γίνεται για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».

Οι παράγοντες που το δικαστήριο έλαβε υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής ήταν, μεταξύ άλλων, η σοβαρότητα των αδικημάτων, η ανησυχητική συχνότητα διάπραξης τους και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοποί να προμηθεύσουν άλλα πρόσωπα με αυτή τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ως ελαφρυντικά λήφθηκαν υπόψη η άμεση παραδοχή τους, η απολογία και μεταμέλεια τους, το λευκό ποινικό τους μητρώο, οι προσωπικές και οικογενειακές τους περιστάσεις και ειδικά για τον 1ο κατηγορούμενο, η συνεργασία του με την Αστυνομία.

Το Κακουργιοδικείο σημειώνει επίσης ότι έλαβε υπόψη το γεγονός ότι και οι δυο κατηγορούμενοι δεν ήταν οι ιθύνοντες στην υπόθεση, πλην όμως, ενεργούσαν ως ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διακίνησης των ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση