ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατροί για διαθεσιμότητα των δύο: Δεν εκλαμβάνεται ως καταδίκη

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως θεωρεί «επιβεβλημένο τον σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας που συνιστά αναντίλεκτα βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή της αρχής της δίκαιης δίκης και αποτελεί εγγύηση για τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης», σε σχέση με το περιστατικό του θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή για το οποίο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου.

«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Κατά κανόνα το τεκμήριο αυτό παύει να ισχύει μόνο μετά τη διαπίστωση της ενοχής του κατηγορουμένου από το δικαστήριο και συνεπώς η απόφαση για διαθεσιμότητα των συναδέλφων δεν μπορεί να εκλαμβάνεται με κανένα τρόπο και ως καταδίκη τους», προστίθεται.

Ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει τη λύπη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένεια του παιδιού.

Σημειώνει ότι οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της Ιωάννας διερευνώνται από την Αστυνομία κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έχει θέσει σε διαθεσιμότητα δύο γιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες.

Αναμφίβολα, επισημαίνει ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση του, μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Καταλήγοντας το Δ.Σ. του Κλάδου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δύο γιατρούς και εύχεται παράλληλα η περίοδος αυτή να αποτελέσει απλά μια κακή παρένθεση στη μεγάλη προσφορά των γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου, που με τις πράξεις τους και την αφοσίωση τους στο ιατρικό λειτούργημα έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση