ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Green Agenda Cyprus Summit - Είναι ώρα να μιλήσουμε για την πράσινη μετάβαση της χώρας

Ακούστε τι δήλωσε στην Διασπορά Ειδήσεων ο κύριος Δημήτρης Λοττίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την κλιματική κρίση και την Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, μίλησε ιδρυτής του συνεδρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της SPP Media κύριος Δημήτρης Λοττίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, «Διασπορά Ειδήσεων» ο κύριος Δημήτρης Λοττίδης, τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει δομημένος διάλογος για την πράσινη μετάβαση της χώρας.

Ο κ. Λοττίδης, τόνισε ότι η χώρα αφέθηκε ενεργειακά, χωρίς ενεργειακή αποθήκευση τα τελευταία χρόνια, μάλιστα χαρακτήρισε το εν λόγω γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας.

Ως χώρα είμαστε επιμηθείς και όχι προμηθείς, έπρεπε να έχουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και ενεργειακή κρίση για να αρχίσουμε να το συνειδητοποιούμε, πρόσθεσε.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση