ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει οικογένεια Αφγανών προσφύγων

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προστασία των συνεργαζόμενων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Αφγανών προσφύγων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οικογένεια Αφγανών προσφύγων θα φιλοξενήσει η Κύπρος, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προστασία των συνεργαζόμενων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Αφγανών προσφύγων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η Κύπρος διαμήνυσε στην Ε.Ε, ότι μπορεί να φιλοξενήσει μια τριμελής οικογένεια Αφγανών, λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασης που βρίσκεται το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, όλα τα κράτη μέλη θα υποδεχτούν Αφγανούς πρόσφυγες, συνεργαζόμενους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το αν υπήρξαν ροές προσφύγων στην Κύπρο από το Αφγανιστάν μέχρι σήμερα, από την ημέρα που οι Ταλιμπάν ανήλθαν στην εξουσία, το ΥΠΕΣ μας ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε αφίξεις Αφγανών, εντούτοις είναι ένα υπαρκτό σενάριο τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, χαιρετίζει την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να φιλοξενήσει πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, απόφαση η οποία αποτυπώνει την ευαισθησία της Κύπρου αναφορικά με το δράμα των προσφύγων, ως χώρα που βίωσε την προσφυγιά δεκάδων χιλιάδων προσφύγων μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Η Επίτροπος επισημαίνει ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, πέραν των βιαιοπραγιών και των εγκλημάτων που συντελούνται σε βάρος του συνόλου των Αφγανών πολιτών αλλά και των ξένων υπηκόων, αντιμετωπίζουν πρόσθετα και τη βία λόγω φύλου, η οποία ασκείται από τους Ταλιμπάν και το ISIS σε υπέρμετρο βαθμό σε βάρος των γυναικών.

Ως εκ τούτου, εισηγείται όπως άτομα που θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο να είναι στη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά με τους συζύγους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση