ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ώρα της ανάπτυξης για τις συνοικίες της Λεμεσού

Αρχίζουν τον Ιούλιο τα κατασκευαστικά έργα του νέου «Γηπέδου Αετού», στη Λεμεσό

Της Άντρης Θρασυβούλου

Έφθασε η ώρα για την ανάπτυξη των συνοικιών της Λεμεσού. «Αρχίζει η αναβάθμιση και η αναζωογόνηση των συνοικιών της Λεμεσού όπως ήταν η κύρια πολιτική μας θέση. Θα δείτε μία σειρά από έργα για τα οποία εργαστήκαμε τα τελευταία τρία χρόνια για να τεθούν σε πορεία υλοποίησης να αρχίζουν σιγά σιγά να υλοποιούνται. Δεν μείναμε στα λόγια, προχωρούμε στα έργα», δήλωσε στην «Κ», ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης.

Tα έργα που θα αναβαθμίσουν τις συνοικίες της Λεμεσού είναι:

• Δημιουργία δύο Περιβαλλοντικών Γειτονιών στον Άγιο Σπυρίδωνα και στην περιοχή Ομόνοια – Ζακάκι. Εντός του επόμενου μήνα θα γίνει προσφοροδότηση για κατασκευή του έργου.

• Ανάπλαση του πυρήνα της Αγίας Φύλας

• Δημιουργία χώρου εκδηλώσεων στο Συνοικισμό της Αγίας Φύλας

• Θα ακολουθήσει η Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Νικόλα και στη συνέχεια μια σειρά από άλλα έργα σε κάθε συνοικία της Λεμεσού.

Aρχή με το «Γήπεδο του Αετού»

Το πρώτο από μια σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στις συνοικίες της Λεμεσού βαίνει προς υλοποίηση. Αρχές του επόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Αγίου Ιωάννη σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο, δυτικά της οδού Γεωργίου Αβέρωφ παρά την οδό Σπερχειού. Ακολουθούν Περιβαλλοντικές Γειτονιές σε Άγιο Σπυρίδωνα, Ομόνοια-Ζακάκι, Άγιο Νικόλα και η ανάπλαση του πυρήνα Αγίας Φύλας.

 Στο γήπεδο (γνωστό στους Λεμεσιανούς ως «Γήπεδο του Αετού») θα εγκατασταθεί πλαστικός χλοοτάπητας και θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και προπονήσεις ομάδων Δ’ Κατηγορίας, ενώ θα εξασφαλιστεί και πιστοποίηση από τη FIFA. Στο χώρο θα κατασκευαστούν κερκίδες, περίφραξη, αποδυτήρια, δωμάτιο παροχής πρώτων βοηθειών, χώροι υγιεινής, υποδομές ΑΜΕΑ, αποθήκη, χώροι στάθμευσης και περιλαμβάνεται φωτισμός του γηπέδου, σύστημα ραντίσματος του γηπέδου και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. 

Η έναρξη των έργων αναμένεται εντός του επόμενου μήνα με παράδοση τον Ιανουάριο του 2021. Όπως προνοεί το συμβόλαιο που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, το κόστος εκτέλεσης του έργου είναι €894.752,75 πλέον Φ.Π.Α. με τον ΚΟΑ να έχει ήδη χορηγήσει ποσό €500.000 και αναμένεται η καταβολή ποσού €240.000 για το οποίο υπάρχει κατ’ αρχή έγκριση.

Παρουσιάζοντας το έργο ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη του ΚΟΑ, προσθέτοντας πως «προσβλέπουμε στην υλοποίηση και άλλων έργων στη Λεμεσό που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού». Τόνισε επίσης ότι «το έργο αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία: είναι το πρώτο από μια σειρά έργα στις συνοικίες της πόλης μας».

Στην παρουσίαση που έγινε από τον μελετητικό οίκο Andreas Heracleous Cons. Engineers Ltd παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ., Ε.Π.Ο.Λ., Π.Α.Α.Ο.Κ., εκπρόσωποι των Σωματείων Κ.Ν. Αγίου Νικολάου, Πρόοδος, Σπαρτιάτης, Αετός, Ακρόπολις, Πανίκος Πουργουρίδης, Λένας και Λειτουργοί του Δήμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X