ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Καμπανάκι» για τα επικίνδυνα κτίρια - Η πρόταση της ΕΤΕΚ για τους ελέγχους

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο Α' Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ (ηχητικό)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα επικίνδυνα κτίρια και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95,0» και την ραδιοφωνική εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» της Οριάνας Παπαντωνίου, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ και πολιτικός μηχανικός, Αντρέας Θεοδότου. Αφορμή για την συζήτηση στάθηκαν οι δύο πτώσεις μπαλκονιών που σημειώθηκαν την Πέμπτη (20/10) στην Λεμεσό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας.

Πτώση μέρους μπαλκονιού από οικοδομή επί της παραλιακής οδού Χριστοδούλου Χατζηπαύλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδότου, η λήψη μέτρων έχει καθυστερήσει πολύ και τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα η λύση στο πρόβλημα. Ερωτηθείς εάν γίνονται έλεγχοι για την καταλληλόλητα ενός κτιρίου μετά το χτίσιμο του, ο κ. Θεοδότου απάντησε αρνητικά τονίζοντας ωστόσο ότι γίνονται προσπάθειες για θεσμοθέτηση ελέγχων οικιών και πολυκατοικιών. «Καταθέσαμε πρόταση και θεωρούμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να ελέγχουμε κτίρια που χτίστηκαν προ του 1994. Για τα καινούργια κτήρια θεωρούμε πως οι έλεγχοι πρέπει να ξεκινούν στα 30 χρόνια», εξήγησε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος είναι υπεύθυνος, με βάση το νόμο, να φροντίζει για την ασφάλεια των οικοδομών του. «Αν χθες χανόταν μια ζωή, την ευθύνη θα έφερε ο ιδιοκτήτης», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τις επικίνδυνες οικοδομές, ο κ. Θεοδότου ανέφερε ότι η νομοθεσία υπάρχει, ο δήμος βγάζει ανακοίνωση και εντός κάποιου χρονικού διαστήματος οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για άρση της επικινδυνότητας.

Κατάρρευση μπαλκονιού στη Λεωφόρο Μακαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση