ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρέ καρέ τα επεισόδια του Τσιρείου (βίντεο)

Πώς μπορεί το κράτος να είναι τόσο ανίκανο να αντιδράσει μπροστά σε χουλιγκανικές πράξεις;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σταματημό δεν έχουν οι ντροπιαστικές εικόνες που βλέπουμε στα γήπεδα αφού για άλλη μια φορά οι γνωστοί – άγνωστοι έκαναν περίγελο το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο Τσίρειο Στάδιο στον αγώνα Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, έγιναν πρώτο θέμα τόσο εντός όσο και εκτός νησιού, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα κράτος μένει εκτεθειμένο επαναλαμβανόμενα από συγκεκριμένα άτομα τα οποία οι πλείστοι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν.

Αμέτρητα τα αναπάντητα ερωτήματα

Πώς μπορεί το κράτος να είναι τόσο ανίκανο να αντιδράσει μπροστά σε χουλιγκανικές πράξεις;

Γιατί δεν είχε αστυνομία στο πέταλο;

Γιατί δεν είχε ασφάλεια γηπέδου παρά ένα άτομο;

Η Αστυνομία και οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν χθες καύσιμα και υπερωρίες προκειμένου να πετά το ελικόπτερο της Αστυνομίας και δεν έγινε το αυτονόητο. Πότε θα υπάρξουν ευθύνες;

Γιατί άργησαν να παρέμβουν ασφάλεια και αστυνομία;

Πώς είναι δυνατόν 20 άτομα να μην αναγνωρίζονται αμέσως και να συλλαμβάνονται;

Η Αστυνομία και οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν χθες καύσιμα και υπερωρίες προκειμένου να πετά το ελικόπτερο της Αστυνομίας και δεν έγινε το αυτονόητο. Πότε θα υπάρξουν ευθύνες;

Πώς από τα ντροπιαστικά βίντεο που κάνουν από το βράδυ της Κυριακής τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε τα πρόσωπα των δραστών, ωστόσο η σύλληψή τους παραμένει ακατόρθωτη;

Οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η θέση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής  στη σύλληψη τριών μόνο προσώπων στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο, συμπλοκή, επίθεση, παράνομη συνάθροιση, επίθεση εναντίον αστυνομικού, καθώς και για άλλα αδικήματα.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν απαράδεκτα τα επεισόδια στα γήπεδα και μελετούν το ενδεχόμενο για απαγόρευση οπαδών σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας, κάτι που θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Tονίζουν πως εσωτερικά των σταδίων και στην είσοδο, την ευθύνη θα έχουν οι επιτηρητές και όπου χρειαστεί θα επέμβει και η Αστυνομία. Αναμένουν οδηγίες για το εάν θα αλλάξει η σχετική νομοθεσία και γίνονται έλεγχοι στα στάδια από την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κος Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο η αστυνομία σε συνεννόηση με την ΚΟΠ θα επανεξετάσουν το θέμα, είτε πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες είτε για συγκεκριμένους αγώνες.

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στα γήπεδα

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό αφού και στο πρόσφατο παρελθόν καταγράφηκαν εικόνες ντροπής στα γήπεδα.

Επεισόδια από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ - Καρμιώτισσα.

Επεισόδια, πετροβολισμοί και τραυματισμοί σημειώθηκαν σε πολλούς αγώνες στα κυπριακά γήπεδα, δείχνοντας πως η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Tα επεισόδια βίας που εκτυλίσσονται στα γήπεδα πρέπει να προβληματίσουν τους Αρμόδιους, πριν να χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα.


Επεισόδια από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ

Προς το παρών η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση