ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Κατασχέθηκαν 435 δέσμες αγρέλια στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Τόσο τα σπαράγγια, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά τους στις ελεύθερες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων

Newsroom K

Το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν σε όχημα με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους, στο οποίο επέβαινε ζεύγος Τουρκοκυπρίων, 435 δέσμες σπαράγγια (αγρέλια).

Τόσο τα σπαράγγια, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά τους στις ελεύθερες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 400, πλέον ποσού απόδοσης για το όχημα, ύψους € 200. Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κατασχεθέντα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Κατάσχεση κάνναβης και καμπνικών ειδών

Το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου 2019, στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Λεμεσού, κατά τον φυσικό έλεγχο δέματος με προέλευση τον Καναδά, Λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, διαπίστωσε ότι αυτό περιείχε ξηρή φυτική ύλη μεικτού βάρους 92 γραμμαρίων, που ομοιάζει με κάνναβη.

Για την υπόθεση ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, λόγω αρμοδιότητας, για τα περαιτέρω.
Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2019, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, εντόπισαν στην κατοχή Ελληνοκύπριου, 26 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων μάρκας VV1, 1 συσκευασία των 200 τεμαχίων μάρκας PRESIDENT και 1 συσκευασία των 200 τεμαχίων μάρκας COOPERS.

Ο Ελληνοκύπριος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπου μετέβηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 980, προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές και κατασχέθηκαν.
Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1.680. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα κατασχεθέντα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X