ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Εκπαίδευση στα «τσαντίρια» από σήμερα οι μαθητές

Διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί

ΚΥΠΕ

Στα «τσαντίρια» - σκηνές – κάνουν από σήμερα μάθημα πολλοί μαθητές σε λύκεια και δημοτικά στα κατεχόμενα, τα οποία έχουν πρόβλημα ασφάλειας.

Τ/κ ιστοσελίδες ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες από τις ημικύκλιες σκηνές με παράθυρα και πόρτες και τους μαθητές και καθηγητές να κάνουν μάθημα εκεί. Οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί στις αυλές των σχολικών μονάδων.

Στο λύκειο Ναμίκ Κεμάλ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου οι μαθητές αρνούνταν εδώ και εβδομάδας μετά το σεισμό στην Τουρκία να προσέλθουν στο μάθημα λόγω επικινδυνότητας του σχολείου, το κουδούνι χτύπησε στις σκηνές. Εκτός από το λύκειο Ναμίκ Κεμάλ στην Αμμόχωστο, «τσαντίρια» στήθηκαν και σήμερα κάνουν μάθημα μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Φαζίλ Κιουτσιούκ, επίσης στην Αμμόχωστο, το δημοτικό σχολείο Καρακόλ επίσης στην Αμμόχωστο και το γυμνάσιο Τζουμχουριέτ στο Λευκόνοικο.

Τα μαθήματα στις σκηνές θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπως είχε ανακοινώσει το «υπουργείο παιδείας».

Το λύκειο Ναμίκ Κεμάλ είναι από τα μεγαλύτερα στα κατεχόμενα με 1300 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς. Όπως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, στην είσοδο του σχολείου αναρτήθηκαν πίνακες με τα ονόματα των μαθητών και σε ποια τάξη ή σκηνή θα πάνε, καθώς 14 αίθουσες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ωστόσο έχουν στηθεί 12 από τις συνολικά 25 σκηνές στην αυλή του εν λόγω σχολείου. Για να μην υπάρχει συνωστισμός, οι τάξεις δουλεύουν εκ περιτροπής και όσοι μαθητές είναι σπίτι παρακολουθούν μαθήματα με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Στο δημοτικό της Αμμόχωστου, δύο γονείς παιδιών έκαναν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία για τα μαθήματα στα «τσαντίρια» λέγοντας πως «δεν είμαστε σε πόλεμο, ούτε σεισμός έγινε, αλλά εμείς είμαστε κάτω από τα ερείπια». Ήρθαμε να ζητήσουμε συγγνώμη που φέραμε τα παιδιά μας σε αυτή την κατάσταση, είπε η Οζλέμ Άκμπορα, την οποία δυστυχώς δεν επιλέξαμε εμείς. «Όλες οι ψήφοι που δίνουμε εδώ και 40 χρόνια πήγαν στράφι». Στο εν λόγω σχολείο, σημείωσε, υπάρχουν 7 σεισμόπληκτα παιδιά που φοιτούν. «Ας βγει κάποιος να πει σε αυτά τα παιδιά ότι επιβίωσαν από έναν σεισμό, τα έφεραν σε μια νορμάλ χώρα και τα έβαλαν σε αυτές τις συνθήκες».

Ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρόκειται για διαμαρτυρία οργανωμένη από αυτόν, αλλά για ενέργεια των συγκεκριμένων γονιών.

Πριν από λίγο στα ΜΚΔ ανέβηκε βίντεο από τάξεις σε "τσαντίρι" πλημμυρισμένες με νερό λόγω της βροχόπτωσης. Το νερό φαίνεται να μπαίνει από την μια άκρη και να βγαίνει από την άλλη και ακούγονται παιδιά να κλαίνε.

Στο λύκειο Τζουμχουριέτ φαίνεται πως η βροχή πλημμύρισε την αυλή με τις τάξεις -"τσαντίρια" που γέμισαν νερά και λάσπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση