ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κροτίδες και μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης - Έκαψαν περιπολικό

Εφιαλτικό το βράδυ της Ανάστασης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Κύπρου λόγω της ρίψης κροτίδων που σημειώθηκαν παρά τις απαγορεύσεις. Ιδιαίτερα στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Νικολάου, νεαροί έβαλαν φωτιά μέχρι και σε περιπολικό της Αστυνομίας.

Το σκηνικό προκλήθηκε όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα 50 περίπου νεαρών, άρχισαν να πετούν κροτίδες και μολότοφ κατά του περιπολικού με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Λάρνακα κοντά στην εκκλησία της Φανερωμένης, όταν την ώρα της Ανάστασης, νεαροί έβαλαν φωτιά σε χωράφι προκαλώντας αναστάτωση. 

Αρκετές ήταν και οι περιοχές στην Λευκωσία όπου νεαροί μαζεύτηκαν μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας κάνοντας χαμό με έκρηξη απο κροτίδες που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας : 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 2ης Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 272 κλήσεις για βοήθεια ,261 πυρκαγιές ,8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο ανα επαρχία

Οι κλήσεις πυρκαγιών κατανέμονται ως εξής:

ΣΥΝΟΛΟ: 261

Λευκωσία - 133
Λεμεσός - 36
Λάρνακα - 45
Πάφος - 26
Αμμόχωστος - 12
ΕΜΑΚ - 9

Το προηγούμενο 24ωρο 30/4 – 1/5 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 128 κλήσεις για πυρκαγιές.

Οι πιο σοβαρές κλήσεις για το 24ωρο και οι οποίες μέρος αυτών έχουν ανακοινωθεί μέσω Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν:

• Ανταπόκριση στις 09.30 σε ισόγειο διαμέρισμα στην Δερύνεια όπου ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου και το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Έγινε διάσωση σκύλου ο οποίος βρισκόταν εντός.

• Ανταπόκριση σε πυρκαγιά στην κοίτη ποταμού στο πέρα χωρίο Νήσου με όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση ενός εκταρίου άγριας βλάστησης και ευκαλύπτων.

• Ανταπόκριση στις 15.16 για πυρκαγιά στα Λατσιά όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση 7 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και προφύλαξη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης βιομηχανικών υποστατικών.

• Ανταπόκριση στις 15.44 από τον Σταθμό Πάφου σε κτηνοτροφικό υποστατικό 20 Χ 20 μέτρων κατασκευασμένο από τσίγκους. Από την πυρκαγιά κατάρρευσε μεγάλο μέρος της οροφής και κάηκαν 20 πρόβατα και μπάλες σανού. Αιτία υπερθέρμανση γεννήτριας που εφαπτόταν με ευτελή υλικά.

• Ανταπόκριση στις 04.16 από τους Σταθμούς Λευκωσίας σε ισόγειο οικία στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές το σαλόνι της οικίας, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία. Δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Αιτία ήταν αναμμένο κερί.

Οι υπόλοιπες πυρκαγιές αφορούσαν κυρίως καύση ξηρών χόρτων, καύση άχρηστων υλικών, σκυβαλλοδοχείων και οποίες προκάλεσαν ελαφριές ζημιές σε διάφορα άλλα υλικά και υποστατικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση