ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος: Πάνω από 2,000 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών φέτος

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Σε 2,332 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών προχώρησαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας φέτος, μέχρι σήμερα, με την τελευταία επιστροφή, 16 υπηκόων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, να πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε η Αστυνομία την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι την Τρίτη 14 Ιουνίου, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑ&Μ) πραγματοποίησε σε συνεργασία με τις Βελγικές Αρχές και τον Οργανισμό FRONTEX με αστυνομική συνοδεία, κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών. Η αποστολή αφορούσε 16 υπηκόους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που βρίσκονταν υπό κράτηση, και οι οποίοι απελάθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Όλοι οι υπό απέλαση αλλοδαποί επιστράφηκαν στη χώρα καταγωγής τους με ασφάλεια,» αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, 2022 μέχρι σήμερα, η ΥΑ&Μ «έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία» άλλες τρεις κοινές επιχειρήσεις πτήσεων αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και τον Οργανισμό FRONTEX.

Στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε πτήση για Κόγκο, στις 29 Μαρτίου για Μπαγκλαντές και στις 26 Απριλίου για Πακιστάν, προστίθεται.

Ακόμη μία κοινή πτήση επιστροφής προγραμματίζεται, σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX για τις 28 Ιουνίου, για απέλαση 17 υπηκόων τρίτων χωρών, αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Αστυνομία σε συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών, από την 1η Ιανουαρίου, 2022 προχώρησε σε 2,332 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών από τις οποίες οι 304 αφορούσαν πρόσωπα που ήταν υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση