ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος - Παραλία: Πώς υπολογίζεται η ώρα που ισχύει το μήνυμα στο 8998

Το Σαββατοκύριακο (16-17/5) ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου

Newsroom K

Σε ρυθμούς καλοκαιριού έχει μπει, τουλάχιστον, ο καιρός με την θερμοκρασία να «χτυπά» κόκκινο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας το Σαββατοκύριακο (16-17/5) ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Πολλοί πολίτες, όπως είναι φυσικό επακόλουθο, θα θέλουν να μεταβούν σε παραλίες, ωστόσο οι περιορισμοί που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις βρίσκονται σε ισχύ ακόμη, γι’ αυτό δεν πρέπει οι πολίτες να κινηθούν με ανευθυνότητα.
Ήδη, μετά το δικαίωμα που έδωσε η κυβέρνηση μέσω των μηνυμάτων για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για κολύμβηση στις θάλασσες, πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν παραλίες από τις 4 Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι δεν έχει οροθετηθεί συγκεκριμένη ώρα ως χρόνος που δίνεται για κάθε πολίτη, αλλά γίνεται λόγος για εύλογο χρονικό διάστημα και ότι θα είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού που εκτελεί τα χρέη ελέγχου, να κρίνει με βάση τον λόγο και τον χρόνο που ο κάθε πολίτης βρίσκεται στον δρόμο και αν υπερβαίνει τα όρια.

Πάντως, το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή, έδωσε παράδειγμα για το επιτρεπτό χρονικό διάστημα όσον αφορά τις παραλίες. Στον παραδειγματικό υπολογισμό ανέφερε ότι, αν κάποιος χρειάζεται μισή ώρα για να πάει στη Λάρνακα (πιο κοντινή πόλη) από την Λευκωσία και μισή για να επιστρέψει, μπορεί να κάνει και μισή με μία ώρα για κολύμπι.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τις 21 Μαΐου, ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, γι’ αυτό δεν θα μπορεί ο καθένας να μεταβαίνει σε οποιαδήποτε παραλία θέλει. Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε, οι κάτοικοι των παραλιακών περιοχών μπορούν να μεταβαίνουν σε θάλασσες των πόλεών τους και μόνο οι κάτοικοι της Λευκωσίας μπορούν να πάνε σε παραλία όποιας πόλης επιθυμούν.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι σε ένα όχημα δίνεται το δικαίωμα να επιβαίνουν μέχρι 2 πρόσωπα (ενήλικες), με εξαίρεση τους ανήλικους.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ευθύνη για την προσωπική του ασφάλεια και προφύλαξη από τον ιό.

Βάσει του σχεδιασμού της κυβέρνησης, οι οργανωμένες παραλίες αναμένεται να λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για μετάβαση σε παραλία:

- Μήνυμα στο 8998 (αριθμό 6 για σωματική άσκηση)

- Δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα (μέχρι 3 ώρες περίπου)

- Oι πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν στον χώρο διαμονής τους το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ., οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 6π.μ.

- Δικαίωμα για μέχρι δύο ενήλικες στο αυτοκίνητο (εξαιρούνται οι ανήλικοι)

- Δεν επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για άλλο σκοπό αν δεν είναι για άθληση (κολύμβηση, περπάτημα, τρέξιμο κ.λπ.)

- Οι κάτοικοι παράλιων περιοχών δικαιούνται να μεταβούν μόνο σε θάλασσα της πόλης τους

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση