ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Παραιτήθηκαν 10 γιατροί του Δημοσίου για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ως ιδιώτες

Παθολόγοι και ιατροί γενικής, παραιτήθηκαν για να συμβληθούν ως προσωπικοί ιατροί

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εκ νέου η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για το κύμα φυγής γιατρών από το δημόσιο. Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, αναφέρει πως από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα συνολικά 10 γιατροί παραιτήθηκαν από το δημόσιο τομέα προκειμένου να εγγραφούν στο ΓεΣΥ ως προσωπικοί ιατροί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ καταδεικνύει πως αυτοί οι γιατροί έφυγαν αλλά μέχρις στιγμής δεν έχουν αναπληρωθεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στα κλινικά τμήματα που ήταν ενταγμένοι.

Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς γενικής ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και δύο παθολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι οποίοι αποχώρησαν το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει άλλοι τέσσερις γιατροί (τρεις εξ αυτών ήταν παθολόγοι) του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο κ. Κούμας, σημειώνει πως δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερο πρόβλημα η φυγή των ιατρών της γενικής διότι δεν περιλαμβάνονταν σε τμήματα και δεν θα υπάρχει διαφορά σε περιβάλλον ΓεΣΥ.

Τόνισε δε, πως μεγάλο πρόβλημα θα αποτελέσει η μη αντικατάσταση των παθολόγων αφού αυτοί βρίσκονταν εντός κλινικών τμημάτων και ασκούσαν ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X