ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

37 κρούσματα στο Ειδικό Σχολείο Απ. Παύλου

Κανένας δεν ενημέρωσε ούτε τη διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και το διοικητικό συμβούλιο για την ύπαρξη των κρουσμάτων εντός του σχολείου λέει ο Πρόεδρος

Newsroom K

Συναγερμός στο Ειδικό Σχολείο «Αποστόλου Παύλου» στο Λιοπέτρι ύστερα από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας χθες επιβεβαιώθηκαν 37 άτομα θετικά στη νόσο Covid – 19.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αδάμος Κακουρής ανέφερε πως το σύνολο των δειγματοληπτικών ελέγχων ήταν 65 και όχι 52, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, ενώ με φανερή δυσαρέσκεια είπε πως κανένας δεν ενημέρωσε ούτε τη διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και το διοικητικό συμβούλιο για την ύπαρξη των κρουσμάτων εντός του σχολείου.

«Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν αυτοί που έπρεπε να το μάθουν πρώτοι», είπε, σημειώνοντας ότι ανέμενε διαφορετική αντιμετώπιση από το Υπουργείο.

Ερωτηθείς που αποδίδει τη μεγάλη διασπορά εντός του ιδρύματος, είπε πως λόγω της κατάστασης των ατόμων που φοιτούν στο ίδρυμα, που είναι άτομα που χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, οι φροντιστές έρχονται σε ιδιαίτερα στενή επαφή μαζί τους και έτσι φαίνεται να κόλλησαν.

Ο κ. Κακουρής διαβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκαν τάχιστα όλα τα πρωτόκολλα, το σχολείο έκλεισε, έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών και τα θετικά στον ιό άτομα περιορίστηκαν.

Εξήγησε επίσης πως το ίδρυμα λειτουργεί δύο σπίτια 24ωρης φιλοξενίας για άτομα του Κέντρου οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν ή δυσκολεύονται να τους προσφέρουν την ανάλογη φροντίδα.

«Τα θετικά άτομα απομονώθηκαν στο ένα σπίτι υπό την συνεχή επίβλεψη καταρτισμένων γιατρών και νοσηλευτών ενώ τα αρνητικά στον κορωνοϊό άτομα, βρίσκονται στο άλλο με τους φροντιστές που δεν έχουν νοσήσει», ανέφερε.

Είπε επίσης πως οι φροντιστές που εντοπίστηκαν θετικοί τέθηκαν σε κατ'οικόν περιορισμό.

Το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 15 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
Τα γραπτά μηνύματα είναι άγνωστο εάν στο τέλος του μήνα θα καταργηθούν

Με το σταγονόμετρο η άρση του lockdown

Ετοιμάζεται το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων από τον Φεβρουάριο με την προϋπόθεση να συνεχισθεί η ημερήσια επιδημιολογική ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ