ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακόμα ένα παιδάκι με MIS-C στην Εντατική – Τέταρτο σε δύο εβδομάδες

Το MIS-C εμφανίζεται κατά τη μείωση του επιδημιολογικού κύματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ακόμα ένα παιδάκι νοσηλεύεται με το σύνδρομο MIS-C, στην Εντατική Παίδων του Μακάρειου, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία.

Όπως ανέφερε στην «Κ», πρόκειται για παιδάκι 2μισι ετών, το οποίο εισήχθη στο Νοσοκομείο την Παρασκευή, όταν η μητέρα του παρατήρησε τα συμπτώματα του.

Το παιδάκι, παρουσίασε πυρετό και εξάνθημα και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η νοσηλεία του.

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό MIS-C που παρουσιάζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο Δρ. Ηλία συστήνει την προσοχή και την επαγρύπνηση για αυτά τα περιστατικά.

Το MIS-C εμφανίζεται κατά τη μείωση του επιδημιολογικού κύματος

Το σύνδρομο MIS-C εμφανίζεται στην κοινότητα όταν το επιδημιολογικό κύμα μειωθεί, όπως εξήγησε στην «Κ» το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Μαρία Κολιού.

«Είναι λίγο παράξενο», πρόσθεσε η κ. Κολιού, «αλλά δεν έχουμε περιστατικά με το συγκεκριμένο σύνδρομο όταν είναι πολλά τα κρούσματα κορωνοϊού γιατί θέλει ένα χρόνο επώασης».

Σύμφωνα με το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, το MIS-C παρουσιάζει παρόμοια συμπτωματολογία με το σύνδρομο Kawasaki, ωστόσο το MIS-C μπορεί δυνητικά να εξελιχθεί επικίνδυνα.

Οδηγίες στους γονείς

Οι γονείς όταν διαπιστώσουν πως το παιδί τους έχει υψηλό πυρετό και δεν ξέρουν από πού οφείλεται, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό, επεσήμανε η κ. Κολιού. Ο γιατρός όπως δήλωσε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος και να υποψιαστεί αν έχει κάτι σοβαρό το παιδί στην κλινική του εικόνα.

Τι είναι το MIS-C

Το MIS-C προσβάλλει παιδιά ηλικίας 6-12 ετών τα οποία νόσησαν με Covid-19 δύο με έξι εβδομάδες νωρίτερα, διεγείροντας μια σειρά από φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα νεφρά, τα έντερα, οι πνεύμονες και το δέρμα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:

• Υψηλός πυρετός

• Ανορεξία

• Καταβολή

• Κακουχία

• Εξανθήματα

• Κοκκίνισμα στα μάτια

• Διόγκωση στους λεμφαδένες

• Μετεωρισμός κοιλιάς

• Γαστρεντερικές διαταραχές (εμετοί και διάρροιες)

• Βήχας / Αναπνευστική δυσχέρεια

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση