ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανεστάλη η δίωρη στάση εργασίας των φαρμακοποιών στα Γενικά Νοσοκομεία

Ο ΟΚΥπΥ υποσχέθηκε επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανεστάλη η δίωρη στάση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι φαρμακοποιοί στα Γενικά Νοσοκομεία της ελεύθερης Κύπρου, ύστερα από υποσχέσεις που έλαβαν από τον ΟΚΥπΥ ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα επιλυθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σε κάποια νοσοκομεία, τα φαρμακεία είχαν ήδη κλείσει για τη στάση εργασίας μέχρι να ειδοποιηθούν για την εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Πάτερ Σωτήρης Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Κλαδικής των Φαρμακοποιών της ΠΑΣΥΔΥ παγκύπρια, ανέφερε ότι «σήμερα η Κλαδική των Φαρμακοποιών σε συνεννόηση με την ΠΑΣΥΔΥ, είχαν αποφασίσει να κατέλθουμε σε δίωρη στάση εργασίας επειδή εδώ και δύο μήνες, από τότε δηλαδή που πραγματοποιήσαμε την πρώτη στάση εργασίας, λάβαμε υποσχέσεις ότι θα επιλυόταν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομειακών φαρμακείων».

Πρόσθεσε ότι η επίλυση του προβλήματος «πήγαινε από μέρα σε μέρα, από βδομάδα σε βδομάδα και εκεί που όλα ήταν έτοιμα να τελειώσουν και να επαναστελεχωθούν τα φαρμακεία, βρεθήκαμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, αφού ενημερωθήκαμε ότι η απόσπαση των φαρμακοποιών στον ΟΚΥπΥ έχει τερματιστεί».

Από εκεί και πέρα συνέχισε ο Πάτερ Σωτήρης «δεν είχαμε άλλη επιλογή από την κινητοποίηση. Ωστόσο λίγο μετά τις δέκα σήμερα το πρωί, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ με ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι θα μου δώσει γραπτώς την υπόσχεση πως το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Εξήγησε ακόμα ότι για την επίλυση του προβλήματος «είναι σύμφωνοι οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών. Εάν όμως» σημείωσε «δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, τότε θα κατέλθουμε σε επʼ αόριστον απεργία».

Σε ερώτηση πόσους φαρμακοποιούς διαθέτει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Πάτερ Σωτήρης απάντησε πως «υπάρχουν πέντε φαρμακοποιοί, οι οποίοι όμως δεν είναι αρκετοί. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον οκτώ φαρμακοποιούς για να δουλεύουμε σωστά και ανθρώπινα, αφού τώρα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο κάνουμε υπερωρίες» είπε και σημείωσε πως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΓεΣΥ  |  Υγεία  |  ΥΠΟΙΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X