ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διερευνάται καταγγελία για «μπούλινγκ» στο ΤΑΕΠ Πάφου

Απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς για στοχοποίηση των γιατρών ο Υπουργός Υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς για στοχοποίηση των γιατρών στο ΤΑΕΠ Πάφου. Σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνει ότι του προκαλεί μεγάλη έκπληξη "η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, όπου παραθέτει τη δική της ερμηνεία για τις χθεσινές μου δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι δήθεν στοχοποίησα τους ιατρούς στο ΤΑΕΠ Πάφου".

Ο κ. Ιωάννου υπενθυμίζει στην ΠΑΣΥΚΙ ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για τα δημόσια νοσηλευτήρια. "Ο Οργανισμός, όπως είναι καλά γνωστό, έχει δικό του Διοικητικό Συμβούλιο και διευθυντικές ομάδες, οι οποίες προΐστανται και είναι επιφορτισμένες με την ευθύνη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων", είπε.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία για ύπαρξη «μπούλινγκ» μεταξύ συναδέλφων στο ΤΑΕΠ Πάφου έχει γίνει επίσημα από τον επηρεαζόμενο ιατρό και ήδη διερευνάται από την αρμόδια Αρχή που είναι ο ΟΚΥπΥ, ανέφερε για να διερωτηθεί αν η συντεχνία, που "με ιδιαίτερη θέρμη και με κάθε ευκαιρία εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στο πρόσωπό μου, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ίδια σε εξέταση των καταγγελιών από πλευράς του συναδέλφου τους. Έχει ενημερωθεί από τους εμπλεκόμενους για το γεγονός; Και αν ναι τι έχει πράξει ή τι προτίθεται να πράξει για αυτό;".

Η αναγνώριση του έργου που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και της προσπάθειας που καταβάλλεται σε όλα τα Τμήματα, αλλά κυρίως στα ΤΑΕΠ, έγινε πρώτα μένα τον ίδιο, που με κάθε ευκαιρία προβάλλει τη σημαντική δουλειά που διεκπεραιώνουν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Ωστόσο, είπε, "με λυπεί ο εκμηδενισμός που γίνεται συστηματικά από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και ακυρώνει την ίδια τους τη δουλειά και το έργο. Είναι καθήκον όλων μας, της ΠΑΣΥΚΙ περιλαμβανομένης, να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα στα δημόσια νοσηλευτήρια και να τα διορθώνουμε, δημιουργώντας την ίδια ώρα ασπίδα προστασίας για το έργο των επαγγελματιών υγείας σε αυτά".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ΓεΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X