ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:12
 

Διερευνάται καταγγελία για «μπούλινγκ» στο ΤΑΕΠ Πάφου

Απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς για στοχοποίηση των γιατρών ο Υπουργός Υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς για στοχοποίηση των γιατρών στο ΤΑΕΠ Πάφου. Σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνει ότι του προκαλεί μεγάλη έκπληξη "η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, όπου παραθέτει τη δική της ερμηνεία για τις χθεσινές μου δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι δήθεν στοχοποίησα τους ιατρούς στο ΤΑΕΠ Πάφου".

Ο κ. Ιωάννου υπενθυμίζει στην ΠΑΣΥΚΙ ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για τα δημόσια νοσηλευτήρια. "Ο Οργανισμός, όπως είναι καλά γνωστό, έχει δικό του Διοικητικό Συμβούλιο και διευθυντικές ομάδες, οι οποίες προΐστανται και είναι επιφορτισμένες με την ευθύνη για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων", είπε.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία για ύπαρξη «μπούλινγκ» μεταξύ συναδέλφων στο ΤΑΕΠ Πάφου έχει γίνει επίσημα από τον επηρεαζόμενο ιατρό και ήδη διερευνάται από την αρμόδια Αρχή που είναι ο ΟΚΥπΥ, ανέφερε για να διερωτηθεί αν η συντεχνία, που "με ιδιαίτερη θέρμη και με κάθε ευκαιρία εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στο πρόσωπό μου, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ίδια σε εξέταση των καταγγελιών από πλευράς του συναδέλφου τους. Έχει ενημερωθεί από τους εμπλεκόμενους για το γεγονός; Και αν ναι τι έχει πράξει ή τι προτίθεται να πράξει για αυτό;".

Η αναγνώριση του έργου που επιτελείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και της προσπάθειας που καταβάλλεται σε όλα τα Τμήματα, αλλά κυρίως στα ΤΑΕΠ, έγινε πρώτα μένα τον ίδιο, που με κάθε ευκαιρία προβάλλει τη σημαντική δουλειά που διεκπεραιώνουν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Ωστόσο, είπε, "με λυπεί ο εκμηδενισμός που γίνεται συστηματικά από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και ακυρώνει την ίδια τους τη δουλειά και το έργο. Είναι καθήκον όλων μας, της ΠΑΣΥΚΙ περιλαμβανομένης, να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα στα δημόσια νοσηλευτήρια και να τα διορθώνουμε, δημιουργώντας την ίδια ώρα ασπίδα προστασίας για το έργο των επαγγελματιών υγείας σε αυτά".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  ΓεΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X