ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δρ Κυπρή - «Αδικία το μέσο στους ασθενείς με Covid»

Τι αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Χρήστος Κυπρή

Της Άντρης Θρασυβούλου

Παραιτήθηκε «πυροβολώντας» ο συντονιστής, υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς, Χρήστος Κυπρή ο οποίος πλέον μεταφέρεται στη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπρή στην «Κ», η παραίτηση του προέκυψε έπειτα από συγκεκριμένο περιστατικό που όπως σημειώνει ο ίδιος συνέβηκε στη μονάδα Covid-19 όταν δόθηκε άδεια να εισέλθει στη μονάδα, συγγενής ασθενούς για να τον αποχαιρετήσει. Σύμφωνα με τον Δρ Κυπρή, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται να συμβεί με βάση και το διάταγμα το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. «Κι αυτό καθώς είναι άδικο να συμβεί μόνο για μία περίπτωση λόγω μέσου ή γνωριμιών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Ο Δρ Κυπρή τονίζει ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους συμπεριφορές. «Για μένα η ιατρική είναι λειτούργημα. Δεν μπορώ να χωρίσω τους ανθρώπους σε κατηγορίες», προσθέτει ο Δρ Κυπρή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει ένα πρωτόκολλο στα νοσηλευτήρια , ώστε το ζήτημα της επίσκεψης συγγενών σε ασθενείς με Covid-19 που είναι ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα και προς το παρόν απαγορευτικό να τυγχάνει άλλης διαχείρισης. Δηλαδή, θα μπορούσε να γίνονταν δεκτές οι επισκέψεις σε ορισμένες περιπτώσεις, συγγενών σε ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο Δρ Κυπρή αναφέρει ότι θα μπορούσε το ζήτημα να διαχειρίζεται μια ιατρική επιτροπή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση