ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά Επιστημόνων Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την πορεία καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς επιστημόνων, η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Εκπαίδευση και Εργασιακή Εμπειρία
Βασισμένη στους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου: Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση, η ΣΜΙΚ προετοιμάζει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενώ διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών της, εκθέτοντάς τους στις πρωτοποριακές τάσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Αντλώντας από την εμπειρία του κλινικού και ερευνητικού προσωπικού του ΙΝΓΚ, οι φοιτητές της ΣΜΙΚ εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, πλήρως ενταγμένοι σαν μέλη των ερευνητικών ομάδων, αποκτώντας εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι απόφοιτοι της ΣΜΙΚ, έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εμπειρία σαν ερευνητές καθώς και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ. Ένδειξη αυτού είναι ο μεγάλος αριθμός αποφοίτων της ΣΜΙΚ οι οποίοι έχουν κατακτήσει διδακτορικές και μεταδιδακτορικές θέσεις σε μερικά από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα του κόσμου. Οι απόφοιτοι-πρεσβευτές της Σχολής, εντάχθηκαν σε ερευνητικές ομάδες κορυφαίων ιδρυμάτων της Αγγλίας, όπως Oxford Genomics Centre – Wellcome Centre for Human Genetics, Oxford University, Imperial College London, UCL, King’s College London καθώς και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, Columbia University των ΗΠΑ καθώς και στο A*Star Agency for Science, Technology and Research της Σιγκαπούρης.

Η ΣΜΙΚ, παραμένοντας επικεντρωμένη στις ειδικότητες του ΙΝΓΚ, στους τομείς στους οποίους διαπρέπουν οι Καθηγητές-Ερευνητές της Σχολής, προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Επιπλέον, προσφέρονται διδακτορικά προγράμματα (PhD) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Απόφοιτοι με βιογραφικό πλούσιο σε εργασιακή εμπειρία


Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Εγγυημένος Μικρός Αριθμός Εισακτέων Φοιτητών και Πολύ Υψηλός Δείκτης Ακαδημαϊκού Προσωπικού Vs Φοιτητών
Ο εγγυημένος μικρός αριθμός των εισακτέων φοιτητών σε ετήσια βάση διασφαλίζει την ποιότητα, ενώ ο πολύ υψηλός δείκτης ακαδημαϊκού προσωπικού έναντι φοιτητών, διασφαλίζει πως θα παρέχεται μια εξατομικευμένη κατά το δυνατόν προσέγγιση στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Εξέλιξη στην έρευνα και στις εγκαταστάσεις
Η επικείμενη επέκταση του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου με την ανέγερση ενός νέου ερευνητικού κέντρου, δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την συνεισφορά της Κύπρου προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Το όφελος για τους φοιτητές της ΣΜΙΚ θα είναι σημαντικό αφού η Σχολή θα στεγάζεται πλέον στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, περιβαλλόμενη από τη δυναμική της εξέλιξης και καινοτομίας που χαρακτηρίζει το ΙΝΓΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, μπορούν να πληροφορηθούν για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/ και στο τηλέφωνο 22392840. Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο Διδακτορικών προγραμμάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση