ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντείνονται οι προσπάθειες για εμβολιασμό - Στήνουν κινητές μονάδες σε φεστιβάλ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες, σημαντική κρίνεται η συμβολή ιδιωτικών οργανισμών και φορέων, οι οποίοι εντάσσουν την ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στις διάφορες δράσεις που διοργανώνουν.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού στην προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και προστασίας από τον ιό, και στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την προώθηση του εμβολιασμού, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, το Υπουργείο Υγείας θα λειτουργήσει κέντρο ελεύθερης προσέλευσης εμβολιασμού στο πλαίσιο της εκδήλωσης Epic Nicosia Street Fest που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Οδό Στασικράτους στην Λευκωσία.

Τους εμβολιασμούς θα διενεργεί κινητή μονάδα που θα στελεχώνεται από ομάδα εθελοντών Οδοντιάτρων από τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου. Στα άτομα που θα εμβολιαστούν θα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer. Σημειώνεται ότι τα άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ), ενώ εάν πρόκειται για ανήλικα άτομα, χρειάζεται να προσκομίζεται επιπλέον το Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Κατά τον εμβολιασμό τους, τα παιδιά 12-17 ετών συνοδεύονται από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο) ή από άλλο ενήλικο άτομο.

Στον χώρο της εκδήλωσης, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα λειτουργεί και σημείο ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και συνδιοργανώνεται από την Epic και τον Δήμο Λευκωσίας, με τη στήριξη  της Ελληνικής Τράπεζας. Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους διοργανωτές του φεστιβάλ για την πολύτιμη συμβολή τους στην προώθηση των εμβολιασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση