ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίσκεψη εκπροσώπων ΠΟΥ στην Κύπρο για την ψυχική υγεία

Θα προωθηθούν δράσεις για την πρόληψη των ψυχικών παθήσεων, για συστηματική ενημέρωση, διαφώτιση και ευαισθητοποίηση

ΚΥΠΕ

Tης πρώτης συνάντησης της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί, για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για τη Ψυχική Υγεία προήδρευσε σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την ερχόμενη βδομάδα για ανάπτυξη πολιτικής για την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, μέσω του Στρατηγικού Σχεδιασμού θα προωθηθούν δράσεις για την πρόληψη των ψυχικών παθήσεων, για συστηματική ενημέρωση, διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί η δημιουργία νέων δομών θεραπευτικής διαχείρισης των ατόμων με ψυχικές ασθένειες.

Προς επίτευξη αυτού του σκοπού και θέτοντας την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για τη Ψυχική Υγεία ως προτεραιότητα, το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε αίτημα συνεργασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στα πλαίσια της ίδρυσης του γραφείου του στην Κύπρο.

Η ανάγκη για τεχνική βοήθεια, σημειώνεται, εστιάζεται κυρίως στην παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της εθνικής στρατηγικής αλλά και στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί δύο τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους του του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ στις 13-14 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα επισκεφθεί την Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη πολιτικής για την ψυχική υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση