ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φαρμακοποιοί: Έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του εμβολιασμού

Ξεκινούν επιμόρφωση μετά το Πάσχα, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους να συνδράμουν την προσπάθεια

Του Γιάννου Λύτρα

Την ετοιμότητα τους να συνδράμουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας εκφράζουν οι φαρμακοποιοί. Όπως δήλωσε στην «Κ» η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, μετά το Πάσχα, αναμένεται να αρχίσει η επιμόρφωση των φαρμακοποιών μέσω ειδικού προγράμματος από τη σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επισήμανε επίσης ότι θεωρητικά οι Φαρμακοποιοί είναι καταρτισμένοι μέσα από τα προγράμματα σπουδών τους για να διενεργούν εμβολιασμούς. «Ο αρχικός στόχος ήταν η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά της εποχικής γρίπης, ωστόσο, αν υπάρχει η ανάγκη, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε» πρόσθεσε η κα Ισσέγιεκ. Η εν λόγω απόφαση έχει περάσει από το συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει κάποια σχετική διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας.

Στο φαρμακείο της γειτονιάς

Επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός από τους φαρμακοποιούς είναι πρακτική που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, αποτελεσματικά κυρίως λόγω της εύκολης προσβασιμότητας που παρέχει στον ασθενή. Θεωρητικά κάθε γειτονιά έχει ένα φαρμακείο, οπότε πολύ εύκολα μπορεί όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το πλησιέστερο τους φαρμακείο και να εμβολιαστούν, αναφέρει η κ. Ισσεγιέκ προσθέτοντας ότι και από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί, μπορούν να έχουν με ελάχιστες μετατροπές, τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τον εμβολιασμό. Τέλος, ανέφερε ότι η συμβολή των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό θα προσθέσει μια δυναμική 500 και πλέον σημείων εμβολιασμού στο πλάνο.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ενδιαφέρον, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, άρχισαν να εκδηλώνουν και οι Προσωπικοί Ιατροί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το θεμα δεν ειναι τα σημεια αλλα τα εμβολια. Υπαρχουν? Ο κοσμος θέλει να εμβολιαστει. Εμειναμε με το Astra Zeneca που θεωρεισαι εμβολιασμενος σε τρεις μήνες και όχι σε τρεις εβδομαδες. ξερετε καποιον που θέλει να περιμένει ακομα 3 μήνες μετα την φυλάκιση του ενος ετους?

Μαρθα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση