ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γενναίες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα - Τι πάει σήμερα Υπουργικό

Τέλος στα Safepass

ΚΥΠΕ

Νέες χαλαρώσεις σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων την αναστολή περιορισμού στον αριθμό συναθροίσεων ατόμων σε οικίες, που θα ισχύσει από τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς επίσης αναστολή του μέτρου προσκόμισης SafePass σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη χθεσινή συνεδρία που είχαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και η Συμβουλευτικής Επιστημονική Επιτροπή κλείδωσαν οι προτάσεις που θα βρεθούν ενώπιον του Υπουργικού σήμερα, αφού προηγουμένως αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, με τους ειδικούς να καταλήγουν ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν περαιτέρω χαλαρώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι προτάσεις που θα βρεθούν ενώπιον του Υπουργικού είναι η αναστολή του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων σε οικίες από την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του και η εισήγηση για αναστολή του μέτρου προσκόμισης SafePass σε εξωτερικούς χώρους, που έχουν καθοριστεί ως χώροι μέσης επικινδυνότητας, όπως συγκεκριμένοι χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι, γήπεδα κ.α.

Εξάλλου, αναμένεται να εγκριθεί η αναστολή προσκόμισης SafePass σε όλους τους χώρους με εξαίρεση τους εσωτερικούς χώρους σε κάποιες κατηγορίες της εστίασης, με αυτό το μέτρο να λαμβάνει χώρα στις 15 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι από την απόφαση θα εξαιρούνται τα γηροκομεία και τα κέντρα διασκέδασης.

Επιπλέον, αναμένεται να αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς επίσης και η αναστολή του μέτρου test to stay, με εξαίρεση στους επαγγελματίες υγείας.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση