ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓεΣΥ: Προβλήματα στη διάθεση και διανομή των εμβολίων

Οι παρατεταμένες ελλείψεις και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των παραγγελιών τους, πρέπει να επιλυθούν άμεσα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διάθεση και διανομή των εμβολίων στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), πρέπει να επιλυθούν άμεσα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου και του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, συμμετείχαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξήχθη σε πνεύμα συναντίληψης και αλληλοκατανόησης, ήταν τα προβλήματα και οι κοινές ανησυχίες που απασχολούν τις δύο πλευρές, σε σχέση με τα εμβόλια στα πλαίσια του ΓεΣΥ, προστίθεται.

«Οι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας κατέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους για την επαπειλούμενη επίπτωση στην εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου που με τη συμβολή της ΠΕΚ παρέμενε μέχρι τώρα σε υψηλά επίπεδα και τους συνεπακόλουθους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, με την αυξημένη πλέον πιθανότητα επανεμφάνισης επιδημιών από ξεχασμένες νόσους» λέει η ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμη ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διάθεση και διανομή των εμβολίων στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, με τις παρατεταμένες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των παραγγελιών τους και τα οποία ήδη επισημάνθηκαν επανειλημμένα στον Υπουργό Υγείας από την ΠΕΚ, πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Κοινή θέση των δύο πλευρών είναι όπως αυτά τα ζητήματα τεθούν ενώπιον μιας διευρυμένης σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον Υπουργό Υγείας, με στόχο τη λήψη εκείνων των αποφάσεων που θα διασφαλίζουν επαρκή και απρόσκοπτη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X