ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

ΓεΣΥ: Χλομό τοπίο εν μέσω sms και χρονοδιαγραμμάτων

Μεγάλη εντύπωση έκανε το μήνυμα Αγαθαγγέλου προς τα μέλη ΠΙΣ, πως η κυβέρνηση κάνει «επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Σε εξέιλξη οι προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία 24ωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό που προκάλεσαν τόσο οι Επιστημονικές Εταιρείες μέσω ανητικών ανακοινώσεων συμμετοχής στο ΓΕΣΥ, όσο και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του να διακόψει τις διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ σε σχέση με τον καθορισμό των παραμέτρων και όρων συμμετοχής των Μελών του στο ΓεΣΥ.

Την ίδια ώρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, εμμένει στο να του δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής σε περιβάλλον ΓεΣΥ, παρά τα απανωτά «όχι» της κυβέρνησης, συνοδεία της ρητορικής ότι τα πλείστα από αυτά που ζητούν οι γιατροί ικανοποιήθηκαν.

Στο ενδιάμεσο αυτών, εντύπωση προκάλεσε το μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, στα μέλη του Συλλόγου μετά τις διήμερες συναντήσεις στο Προεδρικό, αποκαλώντας τις συσκέψεις αυτές επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης εις βάρος της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των γιατρών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως εάν δεν συμφωνηθούν όλα τα αιτήματα όπως αυτά περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης δεν θα συμβληθούν στο ΓεΣΥ.

«Η θρασύτητα των σχόλιων του ΟΑΥ και του ΠτΔ θα πρέπει να ενδυναμώσει τη συσπείρωση μας», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Σημειώνει δε, ότι «η θρασύτητα των σχόλιων του ΟΑΥ και του ΠτΔ θα πρέπει να ενδυναμώσει τη συσπείρωση μας και τη ενότητα μας. Όχι λοιπόν στον εμπαιγμό και στην παγίδευση των γιατρών».

Θετικά νέα για σεμινάρια

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», πέραν των 120 γιατρών έχουν αιτηθεί να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που θα διοργανώσει ο ΟΑΥ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Παθολόγοι και οι Γενικοί Ιατροί, με ποιο τρόπο θα μπορούν να εγγραφούν στο Σύστημα από τις 21 Ιανουαρίου, όταν ανοίξουν οι κατάλογοι εγγραφής στο ΓεΣΥ. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι αρκετό ενδιαφέρον έδειξαν οι γιατροί χωρίς ειδικότητα στα σεμινάρια τα οποία θα διοργανώσει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ειδικευτούν όσοι επιθυμούν και να συμβληθούν στο σύστημα ως Προσωπικοί Ιατροί. Τονίζεται δε, πως η προθεσμία υποβολής αίτησης για τα εν λόγω εκπαιδευτικά σεμινάρια λήγει αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την απόφαση που πάρθηκε μετά τις συναντήσεις στο Προεδρικό, για έναρξη εντατικού διαλόγου μεταξύ των Επιστημονικών Εταιρειών και του ΟΑΥ, ο Οργανισμός απέστειλε ήδη επιστολές σε αυτές και αναμένει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του για συζήτηση, ούτως ώστε να επιλυθούν τα επί μέρους ζητήματα και από κοινού να καθορίσουν την τιμή μονάδας για κάθε ιατρική πράξη όλων των ειδικοτήτων. Συν αυτού, στο διάλογο με τον ΟΑΥ αναμένεται να επιστρέψουν και τα Ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τον πρόεδρο της ΠΑΣΙΝ, Αχιλλέα Περδίο, να ξεκαθαρίζει σε χθεσινές του δηλώσεις ότι, δεν είχαν ποτέ πρόθεση να μη συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ, σημειώνοντας παράλληλα, πως η ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη Παρασκευή να έδωσε λάθος μηνύματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί, πως μετά το «ναι» στο ΓεΣΥ από το Mediterranean Hospital, την πρόθεση του να ενταχθεί στο Σύστημα εξέφρασε μέσω χθεσινής του ανακοίνωσης και ένα άλλο ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Κίκης Καζαμίας, εξέφρασε την πρόθεση σύμβλησης με το ΓεΣΥ και την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς όλους τους ασθενείς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως το σχέδιο μπει σε εφαρμογή εντός χρονοδιαγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το "χλωμό" γράφεται με ωμέγα.....

Γιαννης

Αγαπητέ αναγνώστη, ευχαριστούμε για την επισήμανση. Στις πλείστες των περιπτώσεων στα κείμενά μας ακολουθούμε τα λεξικά: «Μείζον Ελληνικό Λεξικό», Τεγόπουλος Φυτράκης και το «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» του Γ. Μπαμπινιώτη, στα οποία η λέξη ορθογραφείται με όμικρον. Φυσικά, η παλαιότερη γραφή με ωμέγα υπάρχει και σε χρήση ακόμη, και την οποία ακολουθεί το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, ενώ στο «Χρηστικό Λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών η λέξη διπλογραφείται.

Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»

Ας δούμε τα χάλια που μας έφερε ο ΠΙΣ και ένα ο ή ένα ω δεν κάνει τη διαφορά!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X