ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓεΣΥ: Χλομό τοπίο εν μέσω sms και χρονοδιαγραμμάτων

Μεγάλη εντύπωση έκανε το μήνυμα Αγαθαγγέλου προς τα μέλη ΠΙΣ, πως η κυβέρνηση κάνει «επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Σε εξέιλξη οι προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία 24ωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό που προκάλεσαν τόσο οι Επιστημονικές Εταιρείες μέσω ανητικών ανακοινώσεων συμμετοχής στο ΓΕΣΥ, όσο και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του να διακόψει τις διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ σε σχέση με τον καθορισμό των παραμέτρων και όρων συμμετοχής των Μελών του στο ΓεΣΥ.

Την ίδια ώρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, εμμένει στο να του δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής σε περιβάλλον ΓεΣΥ, παρά τα απανωτά «όχι» της κυβέρνησης, συνοδεία της ρητορικής ότι τα πλείστα από αυτά που ζητούν οι γιατροί ικανοποιήθηκαν.

Στο ενδιάμεσο αυτών, εντύπωση προκάλεσε το μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, στα μέλη του Συλλόγου μετά τις διήμερες συναντήσεις στο Προεδρικό, αποκαλώντας τις συσκέψεις αυτές επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης εις βάρος της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των γιατρών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως εάν δεν συμφωνηθούν όλα τα αιτήματα όπως αυτά περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης δεν θα συμβληθούν στο ΓεΣΥ.

Σημειώνει δε, ότι «η θρασύτητα των σχόλιων του ΟΑΥ και του ΠτΔ θα πρέπει να ενδυναμώσει τη συσπείρωση μας και τη ενότητα μας. Όχι λοιπόν στον εμπαιγμό και στην παγίδευση των γιατρών».

Θετικά νέα για σεμινάρια

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», πέραν των 120 γιατρών έχουν αιτηθεί να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που θα διοργανώσει ο ΟΑΥ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Παθολόγοι και οι Γενικοί Ιατροί, με ποιο τρόπο θα μπορούν να εγγραφούν στο Σύστημα από τις 21 Ιανουαρίου, όταν ανοίξουν οι κατάλογοι εγγραφής στο ΓεΣΥ. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι αρκετό ενδιαφέρον έδειξαν οι γιατροί χωρίς ειδικότητα στα σεμινάρια τα οποία θα διοργανώσει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ειδικευτούν όσοι επιθυμούν και να συμβληθούν στο σύστημα ως Προσωπικοί Ιατροί. Τονίζεται δε, πως η προθεσμία υποβολής αίτησης για τα εν λόγω εκπαιδευτικά σεμινάρια λήγει αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την απόφαση που πάρθηκε μετά τις συναντήσεις στο Προεδρικό, για έναρξη εντατικού διαλόγου μεταξύ των Επιστημονικών Εταιρειών και του ΟΑΥ, ο Οργανισμός απέστειλε ήδη επιστολές σε αυτές και αναμένει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του για συζήτηση, ούτως ώστε να επιλυθούν τα επί μέρους ζητήματα και από κοινού να καθορίσουν την τιμή μονάδας για κάθε ιατρική πράξη όλων των ειδικοτήτων. Συν αυτού, στο διάλογο με τον ΟΑΥ αναμένεται να επιστρέψουν και τα Ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τον πρόεδρο της ΠΑΣΙΝ, Αχιλλέα Περδίο, να ξεκαθαρίζει σε χθεσινές του δηλώσεις ότι, δεν είχαν ποτέ πρόθεση να μη συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ, σημειώνοντας παράλληλα, πως η ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη Παρασκευή να έδωσε λάθος μηνύματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί, πως μετά το «ναι» στο ΓεΣΥ από το Mediterranean Hospital, την πρόθεση του να ενταχθεί στο Σύστημα εξέφρασε μέσω χθεσινής του ανακοίνωσης και ένα άλλο ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Κίκης Καζαμίας, εξέφρασε την πρόθεση σύμβλησης με το ΓεΣΥ και την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς όλους τους ασθενείς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως το σχέδιο μπει σε εφαρμογή εντός χρονοδιαγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X