ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατροί ΠΑΣΥΔΥ: Αχρείαστη η καθυστέρηση των συζητήσεων από τον ΟΚΥπΥ

Εισηγούνται την άμεση εμπλοκή του Υπουργού Υγείας μέσω ευρείας σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων

Newsroom K

Τη δυσφορία του εκφράζει ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ, αφού παρά το ότι οι συζητήσεις για τα κίνητρα των Ειδικών Ιατρών ξεκίνησαν από τον περασμένο Αύγουστο, σχεδόν τέσσερεις μήνες μετά, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) επικαλείται έλλειψη στοιχείων και ανάγκη συγκέντρωσης περισσοτέρων πληροφοριών, για να μπορέσει να διαμορφώσει πρόταση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κλάδος εκφράζει την εκτίμηση ότι όλα αυτά δημιουργούν αχρείαστη καθυστέρηση και προσμετρούνται παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα με το έργο που καθημερινά επιτελούμε ως Ιατροί στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, για να σημειώσει ότι η προσπάθεια του ΟΚΥπΥ να παρατείνει την εκκρεμότητα για την επίλυση του θέματος, δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ εισηγείται την άμεση εμπλοκή του Υπουργού Υγείας μέσω ευρείας σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων, την επίσπευση της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και κατάθεση πρότασης για αποφυγή λήψης μέτρων και τη συνέχιση του διαλόγου στο επίπεδο της Ad-hoc επιτροπής, με κατάθεση εκ μέρους του ΟΚΥπΥ συγκεκριμένης βελτιωμένης αντιπρότασης.

Επίσης, εισηγείται την αποφυγή μακρόχρονων χρονοδιαγραμμάτων και υιοθέτηση συγκεκριμένου οδικού χάρτη για την ταχεία επίλυση του θέματος.

«Πάγια θέση και προσπάθεια του Κλάδου μας αλλά και της ΠΑΣΥΔΥ είναι η αποφυγή των προκλήσεων και αντεγκλήσεων και η επίλυση των προβλημάτων μέσα από το διάλογο. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη λήψη μέτρων εκ μέρους του κλάδου μας αν το ΔΣ του Οργανισμού συνεχίζει να κωλυσιεργεί και δεν επιδεικνύει την βούληση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο τραπέζι του διαλόγου», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X