ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΝ Λευκωσίας: Πέταξαν τα προσωπικά αντικείμενα αποβιώσαντος με COVID-19

Η οικογένειά του ζητά εξηγήσεις, με επιστολή της στο νοσηλευτήριο, το οποίο απολογείται για το λάθος που έγινε

Του Γιάννου Λύτρα

Την έντονη ενόχληση της οικογένειας εκφράζει συγγενής αποβιώσαντος εξαιτίας της COVID-19. Ο ασθενής κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 3 Ιανουαρίου 2021 και, σύμφωνα με τους συγγενείς του, οι οποίοι δημοσιοποιούν σχετικές επιστολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα προσωπικά του αντικείμενα δεν τους επιστράφηκαν ποτέ. Η απάντηση που έλαβαν από την διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι ότι «εκ παραδρομής απορρίφθηκαν».

Η οικογένεια έστειλε επιστολή στο νοσηλευτήριο στις 15 Ιανουαρίου, ζητώντας ενημέρωση για την τύχη των προσωπικών αντικειμένων του οικείου της προσώπου, ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά αυτοκινήτου και οικίας, ρούχα και οτιδήποτε άλλο είχε μεταφέρει ο αποβιώσας στο νοσοκομείο μαζί του:

Ακριβώς έναν μήνα μετά, στις 15 Φεβρουαρίου, η διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έστειλε απαντητική επιστολή στην οικογένεια, ενημερώνοντάς την ότι τα προσωπικά αντικείμενα του συγγενικού της προσώπου αναζητήθηκαν, χωρίς αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, κατέληξαν στο σενάριο ότι «τοποθετήθηκαν σε σακούλα μολυσματικών και εκ παραδρομής απορρίφθηκαν, αφού θεωρήθηκαν μολυσματικά και απόβλητα». Ακολούθως, μέσω της επιστολής, εκφράζονται οι απολογίες του νοσηλευτηρίου για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Άλλαξαν οι διαδικασίες

Η «Κ» επικοινώνησε με πηγή από τον ΟΚΥπΥ, η οποία παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος, ωστόσο, ανέφερε πως πλέον έχουν αλλάξει οι διαδικασίες περισυλλογής των προσωπικών αντικειμένων των ασθενών που καταλήγουν εξαιτίας της COVID-19. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επίσης η διεύθυνση προέβη σε αλλαγή των διαδικασιών. Εξέφρασε για άλλη μια φορά την απολογία του ΟΚΥπΥ στην οικογένεια και τόνισε ότι ο στόχος του Οργανισμού είναι να αποφευχθούν μελλοντικά λάθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση