ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΣΑΚ - «Στο έλεος του Θεού» οι συνοδοί των ασθενών στο εξωτερικό

Για την πρόταση λειτουργίας μίας Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για τα ασθενοφόρα μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Μεσοβέζικες» λύσεις θεωρεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) Χαράλαμπος Παπαδόπουλος τα όσα συζητούνται για το νομοσχέδιο ρύθμισης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Μιλώντας στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η δική τους πρόταση είναι η λειτουργία μίας Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για τα ασθενοφόρα.

Εξηγώντας την πρότασή τους, σημείωσε ότι η σύστασή της δεν θα επιφέρει επιπρόσθετο κόστος, εκτός ενός μικρού ποσού για το διοικητικό λόγω της ανεξαρτητοποίησης του θεσμού, προσθέτοντας ότι ναι μεν αυτή η Αρχή θα υπάγεται κάτω από το Υπουργείο Υγείας, ωστόσο δεν θα έχει το Υπουργείο το γενικό πρόσταγμα.

Σε ερώτηση εάν έχει δεχθεί παράπονα αναφορικά με τη διαχείριση των ασθενοφόρων ανέφερε ότι δεν έχει λάβει κάτι νεότερο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι η λειτουργία και εφαρμογή του ΓεΣΥ δίνει τη δυνατότητα να αναδεικνύονται νέα ζητήματα, όπως είναι η πρότασή τους.

Οι λίστες αναμονής, ο χρόνος και οι ειδικοί γιατροί

Σχετικά με το ζήτημα μείωσης του χρόνου αναμονής για τους ειδικούς γιατρούς, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν, έμεινε η εκκρεμότητα να δοθούν απαντήσεις, ενώ για το θέμα με τις λίστες αναμονής, τόνισε ότι είναι σημαντικό να καθοριστούν τα επείγοντα περιστατικά.

Η πρόταση για τους συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό

Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος με αφορμή και την πρόταση νόμου στη Βουλή και τις διαβουλεύσεις που γίνονται για τους συνοδούς ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στο εξωτερικό, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στο έλεος του θεού».

«Ζητούμε η πολιτεία να δίνει τα οικονομικά εχέγγυα τουλάχιστον για ένα συνοδό του ασθενή, είτε είναι ενήλικας είτε ανήλικος. Τι λέμε; Να έρθει η πολιτεία να σταθεί αρωγός σε αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση