ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ. Καζαμίας: Για εμένα είναι καθαρά θέμα ανευθυνότητας και αδιαφορίας

Η ανακοίνωση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας που ακολούθησε, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δικαιούμαι να μην αποσύρω τίποτα, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΓΟΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στεναχωρήθηκα που υποχρεώθηκα να είμαι αυστηρός στις πρωινές μου δηλώσεις, αλλά η ανακοίνωση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας που ακολούθησε, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δικαιούμαι να μην αποσύρω τίποτα από όσα ανέφερα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (ΓΟΚ), Κίκης Καζαμίας, κάνοντας λόγο για θέμα «ανευθυνότητας και αδιαφορίας».

Ο κ. Καζαμίας σχολιάζοντας τη γραπτή τοποθέτηση της Χριστίνας Γιαννάκη σε σχέση με το ζήτημα που προέκυψε για το πότε τερματίζεται η σύμβαση παραπομπής ασθενών στο ΓΟΚ, λόγω της Β’ φάσης εφαρμογής του ΓΕΣΥ, είπε πως «η ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει όσα ανέφερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, με το γεγονός ότι δεν κάνει καμία αναφορά στις δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες, πριν 15 μέρες και χθες, που έκανε εκπρόσωπος της - ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου, ο οποίος ενημέρωσε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ότι οι παραπομπές τερματίζονται την 1η Ιουνίου».

Υποδεικνύοντας ότι η σύμβαση του Υπουργείου με το ΓΟΚ θα παραταθεί μέχρι να αναλάβει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας την ευθύνη για τη θεραπεία των καρκινοπαθών, ο κ.Καζαμίας είπε πως η ΓΔ του Υπουργείου θα πρέπει να αναζητήσει στο γραφείο της γιατί υπήρχε λανθασμένη πληροφόρηση και ποιά η σκοπιμότητα πίσω από αυτά τα τηλεφωνήματα «και να μην αφήνει υπονοούμενα για το πρόσωπο του Προέδρου του ΓΟΚ».

Η συμφωνία μας, συνέχισε, λέει ότι διακόπτεται η σύμβαση την 1η Ιουνίου ή όποτε αρχίσει ο ΟΑΥ την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών από τη Β’ φάση εφαρμογής του ΓΕΣΥ, που αναμένεται να γίνει για τους ογκολογικούς ασθενείς ή την 1η Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου. Επεσήμανε πως «αν δεν γίνονταν τα δυο τηλεφωνήματα δεν θα ίδρωνε το αυτί μας, ούτε ερωτήματα θα είχαμε».

«Για εμένα είναι καθαρά θέμα ανευθυνότητας και αδιαφορίας», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει φαντάσματα και αλλότρια συμφέροντα, «αυτά τα βλέπει η Γενική Διευθύντρια στην ανακοίνωσή της".

Ο Πρόεδρος του ΓΟΚ πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε άγνοια και έκπληξη, όπως είπε, και ανέφερε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε. Απαντώντας δε στην αναφορά της κ.Γιαννάκη, γιατί ο ίδιος, ως Πρόεδρος του ΓΟΚ, δεν της τηλεφώνησε για να διαλευκάνει τις όποιες απορίες του, ο Κίκης Καζαμίας απάντησε πως «την επικοινωνία μαζί μου την διέκοψε με επιλογή δική της εδώ και ένα χρόνο».

Την ίδια ώρα, στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ.Καζαμίας κατήγγειλε πως οι καρκινοπαθείς Λεμεσού και Πάφου που μετέβαιναν με λεωφορεία στη Λευκωσία για θεραπείες, ταλαιπωρούνται καθώς από τις 12 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας, σταμάτησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων.

«Εμείς σε επιστολή μας υποδείξαμε στο Υπουργείο την ετοιμότητα μας να εξυπηρετήσουμε αυτούς τους ασθενείς, αλλά μας απάντησαν ότι οι διαδρομές θα επαναρχίσουν σύντομα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «πέρασαν 2,5 μήνες και τα λεωφορεία ακόμα να επαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών αλλά και συγγενών τους, που αναγκάζονται να τους μεταφέρουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X