ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμπανάκι για Αθαλάσσα: H πληρότητα φθάνει το 145%

Δηλώσεις εκπροσώπου ΠΑΣΥΝΟ

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά ειδήσεων» του ΣΠΟΡ FM 95.0 και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο κος. Κουρουπάθης.

Ο εκπρόσωπος ψυχικής υγείας της ΠΑΣΥΝΟ, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν πριν μερικές ημέρες, όπου λόγω έλλειψης κλινών, ασθενείς υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν στον καναπέ και στο πάτωμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα της υπερπληρότητας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας θεωρείται διαχρονικό και δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Τις τελευταίες μέρες η πληρότητα του νοσοκομείου φθάνει το 145%, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί προβλήματα τόσο στη νοσηλεία των ασθενών όσο και στο ίδιο το προσωπικό. Οι ασθενείς του Νοσοκομείου Αθαλάσσας νοσηλεύονται με βάση δικαστικό διάταγμα και είναι το μόνο ψυχιατρικό νοσοκομείο Παγκύπρια, άρα αντιλαμβάνεστε πόσο όγκο έχει να καλύψει. Κανονικά το νοσοκομείο μπορεί να νοσηλεύει 100 ασθενείς, τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν 145, άρα είναι πολύ δύσκολο από πλευράς προσωπικού να δώσει ποιοτική φροντίδα στο σημείο που θα θέλαμε.»

Όπως σημείωσε ο κος. Κουρουπάθης, για να μπορέσει το προσωπικό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νοσοκομείου, θα πρέπει οι νοσηλευτές να δουλεύουν διπλές βάρδιες, πρωί και απόγευμα.

Σε σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο για τους ασθενείς, ο κος. Κουρουπάθης δήλωσε πως εκτός από δύο θαλάμους που ανακαινίστηκαν πριν από δύο χρόνια, οι υπόλοιποι χώροι παραμένουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση.

«Ελπίζουμε να υπάρξουν καποιες άμεσες λύσεις και να γίνει συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ», κατέληξε ο κος Κουροπάθης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση