ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Lockdown και εμβολιασμός μείωσαν τα κρούσματα

Αυτή τη βδομάδα το ποσοστό θετικότητας παγκύπρια κινείται στο 0,2%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντική μείωση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας καταγράφουν στοιχεία της Εθνικής Αναφοράς, εξέλιξη η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού lockdown και εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test του Υπουργείου παρατηρείται πολύ μεγάλη πτώση την εβδομάδα μετά το Πάσχα η οποία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, η πτώση ήταν περίπου στο 50% σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε (μέχρι και χθες), η μείωση είναι περίπου στο 60-70% σε σύγκριση με την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Η πτωτική τάση παρατηρείται σε όλες τις Επαρχίες. Ενδεικτικά, το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας παγκύπρια μειώθηκε στο 0,6% την εβδομάδα μετά το Πάσχα από 1,2% που ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αυτή τη βδομάδα κινείται στο 0,2%.

Η ίδια πτωτική τάση παρατηρείται και στο ποσοστό θετικότητας στους οίκους ευγηρίας, όπου το ποσοστό επανέρχεται στο 0,3% μετά από αύξηση που καταγράφηκε την περίοδο 12-25 Απριλίου.

Μείωση καταγράφεται σε σημαντικό βαθμό σε όλους τους δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της αθροιστικής επίπτωσης 14 ημερών (<700/100.000), με τον αριθμό αναπαραγωγής να εκτιμάται περίπου στο 0,7.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση