ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με οχήματα ορεινής διάσωσης ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ

Σύμφωνα με έρευνες, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση

ΚΥΠΕ

Δύο υπερσύγχρονα οχήματα ορεινής διάσωσης, με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές, με σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με έρευνες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση, καθώς κάθε καθυστέρηση επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.Τα εν λόγω οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς αλλά και σε άλλες διασώσεις.

Κατά την παράδοση, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ Ριάνα Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Ψάλτη και την Psaltis Auto Parts που τα παρέδωσαν, σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία αποκτά δύο πολύτιμα όπλα στη μάχη για τη διάσωση ζωών, διαβεβαιώνοντας ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, για τις διασώσεις σε δύσβατες και άλλες περιοχές.

Με ανανεώσεις εξοπλισμού, αναπτυξιακά έργα και επεκτάσεις, ο ΟΚΥπΥ εκπληρώνει τη δέσμευσή του για συνεχή πρόοδο και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση