ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με χορό ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα;

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες της «Κ»

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σήμερα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το πρωτόκολλο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων τα οποία ανοίγουν στις 10 Ιουνίου. Υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τους αρμοδίους, θα δοθεί αμέσως μετά στη δημοσιότητα. Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες ανέλαβαν να επιτελέσουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή καθώς οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων σε αρκετές περιπτώσεις δεν συνάδουν με τα μέτρα τα οποία βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως πληροφορούμαστε αυτό που επιθυμούν διακαώς οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων είναι να επιτρέπεται στους πελάτες ο χορός που άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που κάποιος επιλέγει έναν τέτοιο χώρο για την διασκέδαση του. Πληροφορίες της «Κ», αναφέρουν ότι στο πρωτόκολλο το οποίο έχει σχεδόν ετοιμαστεί, αναφέρεται ότι θα επιτρέπεται ο χορός ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα. Ωστόσο, το πρωτόκολλο θα πρέπει να τύχει έγκρισης από τους αρμοδίους. 

«Δεν είναι jukebox τα νυχτερινά κέντρα», τονίζει στην «Κ» ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία εάν τα νυχτερινά κέντρα ανοίξουν χωρίς αυτή την προϋπόθεση.

Το υφιστάμενο διάταγμα

Με βάση το σχετικό διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, από τη 10η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, χώρων δεξιώσεων, δισκοθηκών, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και υπό τους ακόλουθους όρους:

(i) η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα,

(ii) ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι οκτώ (8) πρόσωπα,

(iii) η λειτουργία και χρήση των μπαρ σε αυτούς τους χώρους περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ

(iv) εντός των εσωτερικών χώρων τα πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω κατέχουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση