ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΜΕΘ: Οι γυναίκες ξεπερνούν τον εαυτό τους

Δίνουν καθημερινά μάχη στο μεσοπάτωμα της ζωής και του θανάτου, υπηρετώντας τον βαριά πάσχοντα συνάνθρωπο μας, αναφέρει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, Δρ. Μαρία Φωκά

ΚΥΠΕ

Στον απαιτητικό χώρο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της πατρίδας μας, γυναίκες επαγγελματίες υγείας από τον χώρο της ιατρικής, της νοσηλευτικής και της φυσικοθεραπείας, δίνουν καθημερινά μάχη στο μεσοπάτωμα της ζωής και του θανάτου, υπηρετώντας τον βαριά πάσχοντα συνάνθρωπο μας, αναφέρει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας, Δρ. Μαρία Φωκά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.  

Μαζί τους, προσθέτει, πολύτιμες συνεργάτιδες είναι οι βοηθοί θαλάμου, το προσωπικό καθαριότητας και η γραμματειακή υποστήριξη. "Γυναίκες ξεχωριστές, οι οποίες καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην διάσωση της ανθρώπινης ζωής, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες έχουν τα ψυχικά αποθέματα και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ακραία περιβάλλοντα εργασίας, όπως είναι αυτά των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας", αναφέρει η Δρ Φωκά, εκφράζοντας ευχαριστίες προς αυτές. 

Σημειώνει πως στην Κύπρο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή αφορμή για να αναλογιστούμε αν οι αγώνες των γυναικών της Κύπρου διαχρονικά, εξασφάλισαν την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών στη τοπική κοινωνία.  "Αναμφίβολα υπάρχει πρόοδος, βρίσκει όμως συχνά εμπόδια και αντιστάσεις στη νοοτροπία, στις συντηρητικές αντιλήψεις και στα πατριαρχικά πρότυπα", επισημαίνει.

Σήμερα, προσθέτει, " τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και τις ιστορικές κατακτήσεις τους, εντούτοις δεν επαναπαυόμαστε. Αντίθετα, εντείνουμε τον αγώνα για την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας και την δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση